Seramik ve Cam sanayinde, pandeminin de ivme kazandırmasıyla birlikte, dijitalleşme daha da önemli hale geldi ve firmaların iş ve yatırım gündeminin en üst sıralarına oturdu. Şirketler, söz konusu dönüşümü yakından takip ediyor ve iş modellerine entegre etmek için çalışmalar yapıyorlar. Özellikle globalde iddialı olan, liderlik hedefi ile hareket eden firmalar, uçtan uca üretimden depo yönetimine her noktada dijitalleşme odağıyla hareket ediyorlar. Depolama ve iç lojistik proseslerinde de inovatif uygulamalardan en üst seviyede faydalanmayı hedefleyen sektördeki şirketler, bu doğrultuda iş ortaklarına sürekli daha dijital çözümler sunmanın yollarını arıyorlar.

***

Eylül sayımızda kapak konumuz, “Seramik ve Cam Sanayi Depoları”. Bu kapsamda global markalara kimyasal kaplama malzemeleri çözümleri sunan Akcoat firmasının Tedarik Zinciri ve Bilgi Sistemleri Direktörü Can Günsel sorularımızı yanıtladı. Günsel, seçkin üniversitelerinden biriyle iş birliği yaptıkları “layout”
projesi kapsamında RFID ile takip sistemini hayata geçirerek lojistik faaliyetlerini
üst düzeye taşımayı amaçladıklarını dile getirdi.

Depo Ürün ve Sistemleri sayfalarımızda ise; “AGV”, “Fabrika İçi Trafik ve Robotik”, “Gaz Depolama Tankları”, “Akıllı Depolama Sistemleri”, “Otomatik Tartım Sistemleri” ve “Endüstri 4.0” konularıyla ilgili sektör temsilcilerinin ürün ve çözümlerini okuyabilirsiniz.

Keyifli okumalar dilerim...