Dünyada büyük bir hızla yaşanan dijital dönüşüm süreçlerinin ülkemizde de etkin şekilde planlanması ve gerçekleştirilmesi için  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, kamu ve özel sektörün katkısıyla hazırlanan "Türkiye'nin Sanayi Devrimi" temalı "Dijital Türkiye Yol Haritası" kısa süre önce kamuoyu ile paylaşıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sitesinden de sunulan Yol Haritası’nda belirtildiği üzere, imalat sanayisinin üretim yapısında ve dijital dönüşüm sürecinde, organize sanayi bölgeleri (OSB), endüstri bölgeleri (EB) ve teknoloji geliştirme bölgeleri (TGB) ile özel sektör Ar-Ge merkezleri öncü rol üstlenecek.

Yol Haritası’nın ilk 2 yılı; kısa vadede gerçekleştirilecek eylemlerden ve imalat sanayisinin dijital dönüşümüne ivme kazandıracak somut adımlarından oluşacak. Yol haritasının 3-5 yıl sürecek orta vadeli vizyonunda, başta odak sektörlerde ve seçili teknolojilerde olmak üzere, Türkiye'nin dijitalleşme konusundaki açığının kapatılması için yapılacaklar yer alıyor. 6-10 yılı bulacak uzun vadede ise dijitalleşme sürecinde belirli sektör ve teknolojilerde, bölgesel veya küresel lider olunması amaçlanıyor.
Dijital Türkiye Yol Haritası, gelecek sayımızda detaylarına yer vereceğimiz, "insan, teknoloji, altyapı, tedarikçiler, kullanıcılar ve yönetişimi" odağına alan 6 bileşenden oluşacak.  
“Dijital Türkiye Yol Haritası”nın yeniden ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. 

                        ***

Bu ay, “Paketleme-Ambalaj sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları”nı ele aldığımız kapak konusu kapsamında gerçekleştirdiğimiz Duru Bulgur ve Tulipack fabrika ziyareti röportajlarına yer verdik. Endüstri 4.0 dönüşüm süreçlerinde üretim dünyasının yaptığı yatırımları ve yeni gelişmeleri yerinde deneyimleme fırsatı bulduk. 

Dijital dönüşüm konusunda karar vericilerin gençleşmesi için yatırımlar yaptıklarını söyleyen Levent Sılay, “Ayın Röportajı” bölümümüzün konuğu oldu.
Dosya bölümümüzde ise “Kestirimci Bakım” alanındaki çözüm ve uygulamalara yer verdik. 
Keyifle okumanız dileğiyle…