Yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarında önemli bir pay alan rüzgar, önümüzdeki üç yıllık süreç içerisinde bu oranı çok daha yükseltmek istiyor. Bu amaca ulaşabilmek içinse sektör liderleri farklı çözüm önerileri sunuyor ve kapasite artış taleplerinin sektöre sağlayacağı avantajları masaya yatırıyor. TÜREB’in bu konuyla ilgili son dönemde düzenlediği toplantı, 2020 yılı ve sonrasının adeta önemli bir rotasını oluşturdu. Toplantının ana gündem başlığı ise rüzgarda yerli üretimi destekleyecek çözümlerdi… 

Liderler, 2020 yılı sonrası yenilenebilir enerji sektöründe destekleme mekanizmaları nasıl olmalı? sorusunun cevabını aradılar. Bu sorunun cevabını ararken ise soruları tanımlanması ve çözüm önerileri ile birlikte bir rapor hazırlamayı hedeflediler. Rüzgâr sektörünün gündemindeki başlıkların ilk sırasında ise kapasite artış taleplerinin hayata geçirilmesinin sektöre, ekonomiye, istihdama ve cari açığa katkısı vardı. Ayrıca yerli üretimi destekleyecek ucuz finansman modellerini mümkün kılacak çözümler, finansman ayağını kolaylaştıracak önerilerde bu listenin içerisindeki yerini aldı.  Bu toplantının önümüzdeki dönemlerde rüzgarla ilgili önemli gelişmelerin takipçisi olacağını söyleyebiliriz. 

Biz ise bu ay kapağımıza Enerjisa Üretim’in ikinci GES projesini taşıdık ve markanın yeni dönem hedeflerini öğrendik. Ayrıca güneş enerjisinde yaşana gelişmelere mercek tuttuk. Sektör liderleriyle yaptığımız röportajları, yeni yatırımları ve endüstrinin geliştirdiği ürünleri yeni sayımızdan takip edebilirsiniz. 

Keyifli okumalar dilerim