Çizim gereçleri ve imalat yan sanayi olarak 1979 yılında kurulan Çizmak Makina, çizim ve dikiş makinaları yedek parçalarının imalatını sürdürürken 1985 yılında otomotiv, tekstil ve diğer alanlardaki sanayileşme atağına katkıda bulunabilmek amacı ile seri bağlama elemanı (Toggle Klamp) üretmeye başlamış.

Bu bağlamda ülkemizin ilk Toggle Klamp üreten firması olduklarını söyleyen Çizmak Makina Satış ve Pazarlama Sorumlusu Fethi Kumcu, “Firmamız yenilikçi bir zihniyet ve kararlılıkla üretimine başladığı mekanik seri bağlama elmanı (Toggle Klamp)leri ilk etapta otomotiv ve makina sanayi grupları içerisinde yer firmaların taleplerini karşılamak üzere yoğun bir akış sürecine girdi. Bu süreçte müşterilerinden gelen talepler ile özel imalat sürecine de başladık. Giderek artan talepler ile firmamız ürün gamını geliştirerek 90’lı yıllara damga vurdu. İlerleyen yıllar bizlere daha çok farklılık katarak ülkemize kazandırdığımız bu özel bağlama elamanı ürünlerimizin bir çok alanda daha yaygın bir kullanım ağı oluştu ve dışa olan bağımlılık nerede ise minimum değerlere inmiş düşüş trendine girdi. Sonraki yıllarda ise talepler üzerine mekanik ürünlerimizin arasına pnömatik ürünlerimiz raflardaki yerini aldı ve tüm müşterilerimizin kullanımına sunuldu” dedi. 


 
“2000’li yıllara geldiğimiz süreçte mekanik ürünlerimizin yanı sıra pnömatik ürünlerimiz ile sektör ve müşteri / kullanıcı belirtmeksizin yaptığımız işin ne kadar önem ve emniyet arz ettiğinin farkında olarak kalitemizden ödün vermeksizin, başarıya aç hizmet anlayışı ile bugünlere geldik” şeklinde sözlerini sürdürdü. 

Kumcu, Çizmak Makina ailesi olarak son yıllarda başta otomotiv sektörü olmak üzere yeni nesil ürün olan power klamp Ar-Ge çalışmalarının 2014 yılı ilk aylarında başladığını ve bugün ise Çizmak ile tüm müşterileri yoğun taleplerini karşılamak ve dışa olan bağımlığı ortadan kaldırmak üzere firma sahibi Hakan Çatıkkaya’nın ve Ar-Ge departmanının katkıları ile ürünün, ülkemizde ve yurt dışı tüm müşterilerin hizmetine sunulduğunu söyledi. 

Yapılan lansman çalışmaları sonrası olumlu izler bırakan yeni nesil ürünün sırası ile ana sanayi ve yan sanayi teknik şartnamelerinde yer aldığını söyleyen Kumcu, “Kısaca ana sanayi olarak başta Mercedes Benz Otobüs ve Kamyon, Tofaş Türk Otomobil, Karsan, BMC, Ford Otosan, Otokar, Yarış Kabin gibi ülkemizin gururu olan ve ilk 500 sanayici içinde yer alan firmaların üretimine katkı sağlayan ürünler, yan sanayi olarak ülke üretimine katkı sağlayan başta Coşkunöz, Beyçelik Gestamp, Çelikform Gestamp, Teknorot ve bir çok işletme/sanayi  gruplarının teknik şartnamelerinde ürünlerimiz kullanılmaya devam ediyor” dedi. 

Süreklilik ve kararlılıkla yapılan Ar-Ge çalışmaları ile güncel, yenilikçi bir üretim anlayışı ile başladıkları üretimin ilk günkü heyecan ve anlayış ile devam ettiğini aktaran Kumcu, yurtdışı satış ağını geliştirerek başta Avrupa pazarı olmak üzere Güney Amerika ülkelerine ürünlerimizi ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu ülkelerle ilgili bilgiler veren Kumcu, “Almanya, Fransa, Belçika, Portekiz, İspanya, İtalya, Şili, Meksika ve kuzeyimizde yer alan Rusya ile ticaretimiz artarak devam ediyor. İhracat birimimizin yeni pazarlar üzerindeki çalışmaları neticesi ile gelişmeler sürekli izleniyor” dedi. 

Bugünlere yılların birikimi ve kendi öz sermayesi ile geldiklerini ve giderek ivme kazanan güçlü bir firma konumuna ulaştıklarını söyleyen Kumcu, “Güçlü konumu ve kaliteli hizmet anlayışı ile çok değerli müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.