Metal ve talaşlı imalat sektöründe faaliyet gösteren Fransız firma BWIndustrie, işleme merkezine başarılı bir şekilde Universal Robots'un UR16e robotunu kurdu ve 4 ile 14 kg arasında değişen yüklerle metal parçaların çapaklarını optimize etti.

Şirket yılda 300 ila 300 bin adet arasındaki parçayı seri üretiyor ve işlemin tekrarlanabilirliğini garanti etmek, işlenmiş parçalarda oluşan çapak alma faaliyetlerini optimize etmek ve otomatikleştirmek için Universal Robots'u seçti.

Firma, metal parçaların kullanıldığı üretim hattına bir UR16e'yi kurdu ve tüm çapak alma operasyonunu gerçekleştirdi.

Universal Robots cobot’larının doğal esnekliğiyle birleştirilen harici TCP fonksiyonu sayesinde çapak alma programlarının çok kısa sürede ve hızlı bir şekilde devreye alınması özellikle BWIndustrie’nin operatörleri tarafından takdirle karşılandı.

ÜRETİMİ ARTIRDI

BWIndustrie operatörleri tarafından gerçekleştirilen, metal parçaların çapak alma uygulaması çok fazla hassasiyet gerektiren ve günde yüzlerce kilogram parçanın taşınmasıyla ilgili kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarını ortaya çıkaran yorucu bir görevdi. Universal Robots’un iş birliğine dayalı UR16e robotu, ağır yüklere elle müdahale etmek zorunda kalmayacak olan çalışanların kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarını azalttı, rakipsiz kaliteyle üretimi artırdı.

Parçaların büyüklüğü, ağırlığı, çeşitliliği ve şekli operatörler için problemli olsa da robot için bir sorun teşkil etmiyordu.

Birkaç yıldır Universal Robots’un 5 adet kolaboratif robotunu kullanan BWIndustrie için robotun programlanması son derece hızlı oldu.

1 DAKİKADAN DAHA AZ SÜRÜYOR

BWIndustrie'de Robotik ve Bakım Başkanı, “Universal Robots konusundaki deneyimimiz sayesinde bu kurulumu rekor sürede tamamladık. Uygulama yaklaşık iki hafta içinde üretime girdi!” diye açıklıyor.

Firma, robutu birkaç sabit çapak alma aleti bulunan yarı-açık bir hücre içerisine monte etti (frezeleme, zımparalama, taşlama...). UR16e parçayı yükleme bölgesinden alıyor ve çapak alma aletlerinin önüne getiriyor.

İşlem bir dakikadan daha az sürüyor, ardından çapak alma işlemi tamamlanan parçalar işlenen parçalara ayrılan bölgeye konumlandırılıyor. Eğitim süresini azaltmak için sezgisel kullanıcı ara yüzüne sahip UR16e kolay programlanıyor.

DAHA GÜVENİLİR FAALİYETLERİ ÜSTLENİYORLAR

BWIndustrie robotu, büyüklük, tasarım ve ağırlık bakımından çok çeşitli parçalar dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesini işlemek üzere programlamayı başarıyor.

Universal Robots’un iş birliğine dayalı kolaboratif robotu, herhangi bir değişiklik yapmadan tutarlı bir üretim kalitesini garanti ediyor.

Buna ek olarak, daha önce bu zor göreve atanan çalışanlar artık makina veya kalite kontrolü gibi sağlıkları için daha güvenilir faaliyetleri üstlenebiliyor.