Kolaboratif robotlarda standartları belirleyen, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün sahibi Universal Robots, 2022 yılı 2. çeyrek cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artışla 83 milyon dolara çıkardı. 2021 yılında 311 milyon dolar kâr bildirerek piyasa beklentisini aştıklarını hatırlatan Universal Robots Başkanı Kim Povlsen, 2022’inin dördüncü çeyrek gelirlerinde de olumlu bir grafik elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

“BAŞARIMIZIN ANAHTARI; KÜRESEL TALEBİN HER GEÇEN GÜN ARTMASI”

Danimarkalı işbirlikçi robot üreticisi ve cobot’ların mucidi Universal Robots Başkanı Kim Povlsen, 2. çeyrek büyüme rakamlarına yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: “Universal Robots olarak 2021'in ilk yarısına kıyasla 2022'nin ilk iki çeyreğinde yüzde 30'luk bir büyüme kaydettik. Yılın ilk yarısındaki başarımızın anahtarı küresel talebin her geçen gün artması. Şirketimiz, Orijinal Ekipman Üreticisi [OEM] kanallarından elde ettiği geliri de artırdı. Cobot'larımız gerçekten heyecan verici bazı yeni ürünler için önemli bir konumda yer alıyor. Gelişen ekosistemimiz içinde yeni OEM ortaklıklarının geliştirilmesini, gelecekte hem yenilik hem de büyüme için büyük bir fırsat olarak görüyoruz.”

ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI

“3D INFOTECH, COBOT’LAR İLE GELİRİNİ YÜZDE 200'ÜN ÜZERİNDE ARTIRDI”

80'den fazla OEM’in kaynak ve paletlemeden inşaat görevlerine kadar geniş bir uygulama yelpazesini kapsayan UR cobot'larıyla çözümler ürettiğine dikkati çeken Kim Povlsen, “İşbirliği teknolojisine yönelik artan talep, Universal Robots'un OEM ortaklarının başarısına da yansıyor. Metroloji çözümleri oluşturmak için UR cobot'ları kullanan 3D Infotech, Universal Robots teknolojisi ile 2021'de yüzde 200'ün üzerinde "olağanüstü" gelir artışı yaşadı. UR+ ekosistemindeki konumunu sağlamlaştırdı” diye konuştu.