Simtek Otomasyon Teknik Hizmetler San. Tic. Ltd. Şti. olarak 1994 yılından beri endüstrinin farklı alanlarında otomasyon sektöründe müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Proses otomasyonunda geçtiğimiz yıllarda özellikle çimento, petrol-kimya, demir-çelik, su arıtma, gıda sektörü gibi pek çok farklı alanda farklı boyutta projeleri başarıyla tamamladık. Son yıllarda özellikle müşteri talepleri doğrultusunda hem mekanik hem elektrik hem de otomasyon tarafında sunduğumuz hizmetler ile anahtar teslim çözümler sunuyoruz.

Daha Ekonomik Çözümler Sunmak Mümkün

Endüstri 4.0’ın getirdiği yenilikler ile teknolojinin ilerlemesi ve yerli pazarda müşteri ihtiyaçlarına daha uygun yeni ürünler ile donanım ve yazılım tarafında daha sade, daha ekonomik ve yerinde çözüm üretebiliyoruz. Artık eskiden mühendislik aşamasında harcanan zamanlar, daha hızlı PLC, PC yazılımları, hazır kütüphanelerin ve paket çözümlerin kullanılması, bir taraftan yapılan projelerde edindiğimiz tecrübenin faydaları ve teknik ekibin artık kendi alanlarında uzmanlaşması ile beraber giderek kısalıyor. Böylece devreye alma süreleri de azaldığı için daha düşük masraflar ile daha ekonomik çözümler sunmak mümkün.

Teklif vermeden önce, planlama aşamasında ürün seçerken veya konfigürasyon oluştururken PC tarafında simülasyon ile dijital fabrikayı, çalışan sistemin dijital ikizini çıkarıp, hatta proje onaylandıktan iş alındıktan sonra neredeyse bütün programlama ve yazılım çalışmalarını tamamen entegre otomasyon yazılımları ve 3 boyutlu ortamda CAD / Cam çizilen gerçek makinaların bir kopyasını çıkarıp sanal ortamda henüz ürün siparişi aşamasındayken bile sahada fabrikada makine üzerinde çalışıyormuş gibi ofiste simülasyon yapmak artık mümkün. Her gün teknolojinin getirdiği avantajlardan faydalanıyoruz. Endüstri 4.0 ile gelen konsept içinde bu şekilde proje mühendislik çalışmalarının çoğunu ofis ortamında tamamlamak mümkün. Diğer bir avantajı üretime geçmeden, parça siparişi verip montaja başlamadan önce bilgisayar ortamında bütün ürün testlerinin program ile beraber makine tasarımının tamamlanıp, onaylandıktan sonra hayata geçirilmesi mümkün.

Doğru Ürünü Kısa Zamanda Seçmek

Son yıllarda çalıştığımız otomotiv sektöründe, özellikle robotlu pres hattı projelerinde, üretilecek parçanın adım adım operasyonlarının planlanması, ürünün ağırlığına göre, ebadına göre ve ulaşım mesafelerine göre uygun robotların seçilmesi ve robot kolu tasarlanması, istenilen çevrim sürelerinde otomatik üretim yapabilecek şekilde müşteri şartnamesinde yazan veriler doğrultusunda bütün bir hattın 3 boyutlu ortamda çizilmesi, makinaların ve ekipmanların yerleşimi, hareketli konveyörlerin ve hatta hücre müdahale kapıları, güvenlik çitleri gibi ekipmanların da yerleşimi, bütün üretim hattının birebir gerçek kopyasının sanal ortamda yaratılması, PLC, HMI programlarının tasarlanması ve gerçek hayatta nasıl çalışıyorsa birebir PC ortamında simule edilmesi mümkün. Bu sayede doğru ürünü daha kısa zamanda seçip, proje maliyetlerini daha doğru hesaplamak, sahada geçirilen sürede yapılan işlerin büyük kısmını ofis ortamında bitirip mühendislik süresini azaltmak dolayısıyla personel giderlerini ve proje maliyetlerini azaltmak mümkün.

Dijitalleşme ile birlikte günümüzde ihtiyaçlar da yeniden şekilleniyor. Özellikle üretim tarafında istenen kestirimci bakım, kalite yönetimi ile beraber daha kısa planlı duruş süreleri, makine bakımlarının zamanında yapılması ve gerekli yatırımlar ile hem iş sağlığı açısından hem de makine açısından iyileştirilmelerin yapılması, bir taraftan plansız duruşların, üretim kayıplarının azaltılarak verimin ve üretimin arttırılması. Bu noktada OEE performans ve kalite hesapları eskiden formüller ile ilgili formlar el ile doldurulup grafikler ve raporlar hazırlanırken, artık otomasyon ile makinalardan alınan veriler, duruş süreleri, operatör hataları, mekanik ve elektrik arızalar, hurda parçalar, üretim kayıpları gibi ilgili datalar toplanarak OPC sunucular ve PC tarafında SQL veritabanına kaydedilerek hem geçmişe yönelik filtreleme ile izlenebiliyor hem de otomatik raporlama yapılabiliyor. Bu alanda da müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Scada yazılımları ile fabrikada bulunan üretim hatlarını, makine bazında izlemek için Ethernet veya kablosuz haberleşme ile birbirine bağlayarak gerekli konfigürasyon, altyapıdaki makinaların adaptasyonunu yaparak izlemek mümkün. Elektrik, doğalgaz, su gibi sayaçları veya enerji analizörü gibi makinanın ne kadar üretip ne kadar tükettiğini bize bildiren ekipmanların adaptasyonu ile enerji SCADA’sı üzerinden üretimi-tüketimi raporlamak, maliyet analizi çıkarmak için otomasyon çözümleri sunuyoruz.