Otomotiv, beyaz eşya ana ve yan sanayi sektörlerinde robot uygulamalarının anlatıldığı Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci günü ikinci paneli kapsamında açıklamada bulunan Kenttur markasından Selim Dölay, şunları söyledi: 

“Beyaz eşya ve otomativ ana ve yan sanayisinde birçok proje gerçekleştirdik. Örnek vermek gerekirse çamaşır kurutma makinesi üretici bir markaya çözüm sunduk. Bu makinelerde kilit mekanizması çok önemli. Çocukların güvenliğini sağlamak adına kilit mekanizmanın içerden de itilerek çok rahatlıkla açılması gerekiyormuş. Her bir kilit standartlar doğrultusunda ölçülmesi gerekiliyor; ancak bu konuda yeterli verim alınamıyormuş. Bu konuda kendilerine çözüm sunduk. Robotun ucuna taktığımız mandallarla ihtiyaç duyulan verimliliği sağladık.” 


Dölay,  otomotiv yan sanayide faaliyet gösteren bir firmaya sundukları çözümü ise şu şekilde anlattı: 
“Bu  müşterimize bir ürününün üretilmesine yönelik yaşanan iş güvenliği riskini azalatacak aynı zamanda üretimi hzılandıracak bir çözüm sunduk. Üretimde üç istasyondan geçen ürünün bu sürecinde borunun yapımında hızlı açılış kapanışlar, büküm işlemleri oluyor. Kısa sürede yapılan bu işlem  yüksek kontrasyon gerektiriyor. Operatör için iş güvenliği açısından tehlikeli… Robotun ucuna yaptığımız çalışma ile işlemin yapım sürecini 25 sn’den 22 sanyiyeye indiridk. Sunduğumuz çözümle işletmeye verimlilik sağladık  ve iş güvenliğini arttırdık”