Bugün Staubli, gıda endüstrisi için en geniş ve en güçlü robot yelpazesine sahiptir. Basit birincil veya ikincil paketleme görevlerinden ultra hızlı ambalajlama süreçlerine ve en katı hijyen gereklilikleri altında kapalı veya açık gıdayı kapsayan görevlere kadar, Stäubli mükemmel çözümü sunabilir.

Stäubli robotları, hamur işleri, şekerleme, et ve balık veya süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar veya meyve ve sebzeler gibi çok çeşitli gıda ürünlerine ve doldurma, dağıtma, kesme, ambalajlama, etiketleme, sınıflandırma, paketleme ve paletleme gibi çeşitli işlemlere uyarlanabilir.

Kapsamlı FAST picker, SCARA ve altı-eksenli robot çeşitleri ile herhangi bir özel uygulama için optimum tasarımı yapılandırmak mümkündür. Temel faydalardan birisi de, tüm Stäubli robot yelpazesinin, performans kaybı olmadan NSF H1 sınıfı gıdada kullanabilen yağ ile çalışan sürümlerinin mevcut olmasıdır. 

MİKROPSUZ ÜRETİM İÇİN TEMİZ ODA VE HE ROBOT SÜRÜMLERİ

Gıda üretimi ve işlenmesi, ISO Sınıf 5’den 8’e uygun temiz oda ortamlarında giderek daha fazla yer almaktadır. Bu koşullar altında bakteri ve küf oluşumu güvenli bir şekilde ortadan kaldırılabilir. Bu nedenle, markanın robotlarının standart sürümlerinin bile temiz oda uyumlu olması büyük bir artıdır. Standart modeller yine de şartname dahilinde değilse isteğe bağlı temiz oda sürümleri ISO 2’ye kadar temin edilebilir.

Gıda endüstrisinde özellikle popüler olan, 150 kilograma kadar yükleri kaldırabilen HE robot sürümleridir. Ek HE gösterimi “Hijyenik Ortam” anlamına gelir ve 4,5 – 12 ph arasında deterjanla yıkanmaya karşı dayanıklı olacak şekilde özel olarak modifiye edilmiş 12 modellik Stäubli serisini belirtir. Bu seri, en katı hijyen koşullarını gerektiren uygulamalar için büyük talep görmektedir.

HE robotları, günlük temizleme süreçlerinin başarılı bir şekilde üstesinden gelir. Agresif temizleme süreçleri geleneksel bir robotun kısa sürede tükenmesine neden olsa da HE sürümleri alışılmış güvenilirlikleriyle çalışmaya devam ederler.

SINIFLANDIRMA VE PAKETLEME GÖREVLERİ İÇİN YÜKSEK HIZLI TOPLAYICI

Öncelikle gıda endüstrisindeki sınıflandırma ve paketleme uygulamaları için geliştirilen yeni bir yüksek hızlı robot farklı bir üstünlük iddiasındadır. TP80 FAST picker, dakikada 200’ün üzerinde bir toplama hızına ulaşarak gıda maddelerinin ambalajlanması, sınıflandırılması ve paketlenmesinde yeni kavram ve stratejilerin önünü açar.

FAST picker robot, rakipsiz güvenilirlik ve hassasiyet için ince ayar yapılmıştır. Dört eksenli robot 1,6 metre çapındaki geniş alanlarda çalışabilir ve ± 0,05 milimetrelik etkileyici bir tekrarlanabilirlik oranına ulaşır. Yüksek hassasiyet binlerce saatlik çalışma sonrasında bile korunur.