Mitsubishi Electric ve ONO Teknoloji, simülasyon ve dijital ikiz çözüm partnerliği konusunda anlaşmaya vardı.

Söz konusu iş birliği, firmaların ortaklaşa yürüteceği pazarlama faaliyetlerini de kapsıyor.

“SİMÜLASYONLARINI VISUAL COMPONENTS ÜZERİNDEN YAPABİLECEK”

Robotik ve otomasyon firmalarının müşterileri ve partnerleri olduğunu, Omron Türkiye’nin yanı sıra Kuka Türkiye ile iş birlikleri olduğunu ve Kuka’nın dijital dönüşüm partneri oldukları dile getiren ONO Teknoloji Kurucu Ortağı Melih Kocaman, Mitsubishi Electric ile olan iş birliklerine ilişkin şunları kaydetti:

“Pandemi döneminden önce görüşmelerimize başlamıştık. İş birliğimizi Win Fuarı’na yetiştirmeye çalışıyorduk, ancak fuar pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenince anlaşma süremiz uzamış oldu. Normalleşmeyle birlikte, Mitsubishi Electric Türkiye ile simülasyon ve dijital ikiz çözüm partnerliği anlaşması imzaladık. Şu anda kendilerine ürünümüz Visual Components ile ilgili eğitimler veriyoruz.” 
Halihazırda markanın bütün robotlarının Visual Components kütüphanesinde var olduğunu, program uygunluğunun bulunduğunu ifade eden Kocaman, “Ancak bundan sonra pazara yeni bir ürün sunduklarında, kendi programlarıyla yeni ürünü indirip CAD çizimini doğrudan kendi kütüphanelerine ekleyip, simülasyonlarını yapabilecekler.” dedi.

PAZARLAMA FAALİYETLERİNİ DE BİRLİKTE YÜRÜTEBİLECEKLER

Diğer yandan iş birliği anlaşması doğrultusunda Mitsubishi Electric’in fuar katılımlarında, seminer organizasyonlarında ya da farklı pazarlama organizasyonlarında ONO Teknoloji de yer alabilecek.

Bu durumun önemli bir avantaj sağlayacağının altını çizen Kocaman, “Örneğin Mitsubishi Electric, Robot Yatırımları Zirvesi’ne katıldığında biz de onların standında örnek bir simülasyon projesi ya da dijital ikiz konsepti sergileyebileceğiz. Ortaklaşa düzenlediğimiz webinar ya da seminerde, dijital ikiz konseptinde bir içerik hazırlayarak sunumunu yapacağız.” şeklinde konuştu.