Schunk, akıllı tasarımıyla dikkati çeken EGH tutucusu ile Red Dot 2021 (Kırmızı Nokta Tasarım Ödülleri)’de "ürün tasarımı" kategorisinde ödülün sahibi oldu.

İŞLEVSELLİĞİYLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

Firma tarafından geliştirilen akıllı ve esnek tutucu, gelişmiş konsepti ve estetik tasarımının yanı sıra işleviyle de öne çıkıyor.

Ödülün 60 yıllık geçmişinde katılan firmalar ve tasarım stüdyolarının sayısı açısından rekor kırılan 2021 yılında, jüri üyeleri etkileyici buldukları EGH'nin ürün tasarımıyla ödül almasına karar verdi.

İNSAN ROBOT ARASINDA SORUNSUZ İLETİŞİME İMKAN VERİYOR

Ergonomik yapısı ve tasarımıyla ürün, yumuşak bir dokunuş sağlayan malzemelerle donatılan yuvarlatılmış dış konturlarıyla ekipmanı kolay ve rahat bir şekilde yönlendirmeye olanak tanıyor.

Ürünün mevcut durumunu entegre bir LED ışık şeridiyle gösterebilen firma, insanla kolaboratif robotlar arasında sorunsuz bir etkileşime imkan veriyor.

Bilhassa insan-robot iş birliğine uygun olan uygulamalarda, koruyucu perdelere sahip hücreler için ideal olan ödüllü ürünün, otomotiv ve elektrik endüstrisi ya da metal kesimhaneleri gibi nispeten temiz veya hafif kirli ortamlardaki taşıma ve tut-yerleştir görevleri bulunuyor. 

UNIVERSAL ROBOTS VE TECHMAN'DA HIZLA UYGULAMAYA ALINIYOR 

Ergonomik ve yenilikçi yapısının yanında hızlı devreye alma özellikleriyle de öne çıkan cobotlar ile otomasyon dünyasına kolay girişi mümkün kılan EGH, esnek parmakları, 80 mm'lik değişken bir biçimde ayarlanabilir kursu ve tutucu özellikleriyle de geniş parçalar için uygun olup çok yönlü bir kullanım alanı sunuyor.

Tak-çalıştır özelliğindeki başlangıç kiti, montaj aletlerinden fişlere, montaj ve devreye alım için adaptör levhasından uygun parmak setlerine kadar ihtiyaç duyulan bütün parçalarla beraber kullanıma hazır olarak teslimatı gerçekleştirilen akıllı tutucu, ayrıca Universal Robots veya Techman robotlarının robot kontrol ortamında da hızla uygulamaya alınabiliyor.

Devreye alımı ve programlanması sezgisel olarak 30 dakika içerisinde tamamlanabilirken, I/O-bağlantı ile kontrol, her bir parmak konumunun ayrı ayrı tanımlanmasını sağlıyor ve tutucunun durumunu her bir tutma işlemi için ayrı ayrı değerlendirebiliyor.

Paralel kinematik ise tüm kurs boyunca sabit bir tutma kuvvetine imkan veriyor.