Schunk; çapak alma, zımparalama ve taşlama uygulamaları için kullanılan robotik tesviye ekipmanlarıyla kullanıcılarına yüksek hassasiyet, hız ve esnekliğe dayalı çözümler sunuyor.

ROBOT ENTEGRATÖRLERİYLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYOR 

Müşterilerine en iyi çözümleri sunabilmek için çok fazla sayıda robot entegratör iş ortağıyla da çalışan Schunk, bu sayede anahtar teslim projeler gerçekleştiriyor.

Global bir şirket olma gücü ve deneyimini kullanan ancak müşterilerine her zaman lokal ekipleriyle destek veren firmanın Türkiye’de önemli uygulamaları var.

Uygulamalarda geniş yelpazede deneme ürünü tedarik eden şirket, Almanya’daki Robotik Uygulama Merkezi ile de prosesin gerçekçi bir ortamda test edilebilmesi imkanı veriyor.

PARÇA ÇEŞİTLİLİĞİNİN OLDUĞU UYGULAMALARA ÖZEL ÇÖZÜMLER

Çapak alma, zımparalama ve taşlama uygulamaları için kullanılan robotik yüzey işleme ekipmanları ile üretim maliyetlerinde düşüş ve yüksek verimlilik sağlayan firma, çalışanlar için güvenli ve ergonomik koşullara sahip iş sistemleri kuruyor.

İşleme sonuçlarında tutarlı kalitenin yanı sıra kapasitede artış, ürünlerin teslim sürelerinin azaltılması gibi pek çok avantajı da bir arada sunuyor.

Firma, ekipmanlarının esnekliği, hızı ve ayrıca katı model üzerinden robot yörüngesinin oluşturulması gibi uygulamaların artmasıyla beraber parça çeşitliliğinin fazla olduğu ve adetlerin düşük olduğu uygulamalarda dahi çözüm üretebilmeyi kolay hale getiriyor.

TEK EKSEN İÇİN EKSEN KİTLEME ÖZELLİĞİ BULUNUYOR

Firmanın söz konusu çözümleri otomotivden metal işlemeye, plastik ve ağaç işlemeden havacılığa kadar birçpk sektör kullanılıyor.

Bu ileri teknoloji çözümler; yüzeye hızlı uyum sağlayan yüksek frekanslı esnekliği, uygulamaya göre yüksek veya düşük hızla dönebilen iş milleri ve tek eksende hareket gerektiren uygulamalarda eksen kitleme özelliğiyle dikkati çekiyor.

Ayrıca opsiyonel olarak otomatik kesici takım veya zımpara değiştirme özelliğinin yanı sıra pnömatik basınç üzerinden baskı kuvvetinin ayarlanabildiği esnek ucu ve robotun üzerinde veya sabit olarak bir noktada esnek kullanım olanağı gibi farklı özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

ELEKTRİKLİ TAHRİKLİ ÇAPAK ALMAYI PAZARA SUNACAK

Şirketin robotik yüzey işleme ekipmanları içerisinde; yüksek devirde dönen kesici uçların kullanımı için radyal esnekliğe sahip pnömatik çapak alma takımları, düşük devirde dönen zımpara ve fırçaların bağlanabildiği radyal veya eksenel esnekliğe sahip ekipmanlar, radyal esneklige sahip dar alanlarda çalışma imkanı veren pnömatik tahrikli eğe, eksenel esneklige sahip orbital zımpara ekipmanı gibi ekipmanlar bulunuyor.

Bunların yanı sıra eksenel esnekliğe sahip yüksek devirli kesici uçlu pah kırma ve çapak alma ekipmanı, raspa uçlarının bağlandığı radyal ve eksenel yönde esnekliğe sahip ekipmanlar, tezgah üstü taş motoru gibi özel ekipmanların bağlanabildiği eksenle esneklik sağlayan pnömatik kompanzasyon ekipmanı yer alıyor.

Ayrıca zengin ürün yelpazesine, yakın zamanda piyasaya sunulacak elektrik tahrikli çapak alma ekipmanı da eklenecek.