Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan iş birlikçi robotlar (İHA ve İKA’lar) ile otonom keşif, güdüm ve seyrüsefer projesi ROBOTİM’in ana yüklenicisi olan Polonom Robotics adına projeye ilişkin bilgiler veren firmanın Kurucu Ortağı Doç. Dr. Sırma Yavuz, projenin 36 ayda teslim edilmesinin planlandığının altını çizdi.

“SSB İLE İLETİŞİMDE VE TESLİMATLARDA ANA SORUMLU OLACAĞIZ”

İnsansız kava ve kara araçlarının sürü içerisinde iş paylaşımı, farklı sensör verilerinin birleştirilmesi, ortak taktik ve davranış algoritmaları geliştirilmesini içeren projede SelviTech firması ile iş ortaklığı yapacaklarını dile getiren Doç. Dr. Yavuz, projenin yönetimi, ortaklarla yapılacak çalışmaların planlanması ve zamanında tamamlanmasının yanı sıra SSB ile yürütülecek iletişim ve teslimatlarda ana sorumlu olduklarını dile getirdi.

Kara araçlarının tümü ve bir hava aracının GPS bağımsız haritalama, konum belirleme, otonom keşif ve seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesinin görevleri arasında olduğunu kaydeden Doç. Dr. Yavuz, “Bunun haricinde haberleşme, görüntü kıymetlendirme, görsel navigasyon gibi konularda projedeki diğer partnerlerimiz ağırlıklı olarak çalışacak.” 

Sistemin bütününde tasarım, entegrasyon ve test aşamalarında partnerlerinin tümüyle ortak çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Doç. Dr. Yavuz, projenin 36 ay sürmesinin planladığını ve sürenin sonunda testlerin tamamlanarak SSB’ye teslim edilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.