KEBA Türkiye bünyesinde 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle göreve başlayan Ülke Satış Müdürü Zeyd Emrah İlkkahraman, ilerleyen dönemlerde KEBA’nın uzaktan mobil kontrol panel çözümlerini çok sık sektördeki projelerde kullanılacağını ifade ediyor.

“Plastik, paketleme, CNC, metal işleme ve robotik uygulamalar alanında ülke genelinde ve sorumlu bulunduğumuz coğrafyalarda ses getirmeyi planlıyoruz” diyen İlkkahraman, iş ortaklarıyla beraber yerelde ve globalde gerçekleştirdikleri projelerle, Türk endüstrisine katkıda bulunmayı ve Türkiye ekonomisinin büyümesine destek olmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Emrah Bey, öncelikle yeni görevinizin hayırlı olmasını dileriz. KEBA Türkiye’deki göreviniz ve sorumluluk alanınız ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

KEBA ailesine katıldığım için çok mutluyum. KEBA Türkiye organizasyonunda, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle Ülke Satış Müdürü pozisyonunda görev yapmaktayım. KEBA Türkiye’ye bağlı olarak Balkan Ülkeleri, Türk Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Orta Doğu coğrafyasında bulunan pazarlar Türkiye’deki organizasyonumuz vasıtası ile yönetilecektir. KEBA Türkiye’nin teknoloji partnerleri ve proje partnerlerinin satış süreçlerinin yönetilmesi, var olan entegratör yapısının daha da güçlendirilmesi ve yeni entegratörlerin oluşturularak KEBA Türkiye’nin pazardaki etkinliğinin arttırılmasını sağlamakla görevlendirilmiş bulunmaktayım. KEBA olarak partnerlerimizin teknik yetkinliğine çok önem veriyoruz. Bu sebeple yeni oluşturacağımız partnerlerimizin de teknik yetkinliği yüksek, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek, müşteri taleplerine uygun çözümler üretebilecek teknik partnerler olması gerekliliğine inanıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’de bulunan makina imalatçısı firmalarla iş birliğimizi geliştirecek, bu firmalarla oluşturduğumuz partnerlikler sayesinde üretimlerine değer katacak ve uluslararası pazarlarda söz sahibi olmaları için gerekli çabayı göstereceğiz. 

Göreve gelmenizle birlikte satış tarafında, firmanızın stratejisinde ne gibi farklılıklar ve yenilikler göreceğiz?

Firmamız teknolojik ürünler üretmekte, bireylerin iş ve özel hayattaki yaşam şekillerini kolaylaştırmaktadır. KEBA Türkiye olarak müşteri tedarikçi ilişkisini bir üst noktaya taşıyarak müşterilerimizin teknoloji partnerleri olmayı hedefliyoruz. İş ortaklarımızın projelerinin her adımında yer alarak sorumluluklarına ortak olmak istiyoruz. Organizasyonumuzda teknik yeterliği çok yüksek bir ekibe sahibiz. Bu teknik yeterliliği daha üst noktalara çıkararak iş ortaklarımıza, Türkiye’deki en yetkin ekiple hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Var olan ekibimizde şu anda en iyi şekilde müşterilerimize hizmet sunabilmekteyiz; ancak pazarda etkinliğimizi arttıkça, ekibimizin de büyüme gerekliliği kaçınılmaz olacaktır. Firmamız teknoloji anlamında son güncellemelerle kendisini sürekli taze tutan bir firma olduğu için, ürettiğimiz çözümlerimizi ve değerlerimizi Türk endüstrisine sunmak ve Endüstri 4.0 dönüşümündeki ivmeye katkıda bulunmak adına projeler geliştirecek ve paydaşlarımıza sunacağız. Aynı zamanda ürettiğimiz teknolojimizin sahada icra noktasında, Türkiye genelinde yetkinliği yüksek partnerlerimizle aktif bir şekilde rol alacağız. 

2021 yılı ikinci yarı iş gündeminiz ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Bu dönemde özellikle öne çıkarmak istediğiniz ürün ve çözümleriniz nelerdir?

Kovid-19 sürecinde iş ortaklarımızın sağlıkları ve sosyal hayatlarının sürdürülebilir olması, bizim için çok önemlidir. Dolayısıyla ikinci çeyrekte özellikle toplantılarımızı ve seminerlerimizi online olarak gerçekleştirme kararı almış bulunmaktayız. Tüm proje toplantılarımızı, eğitimlerimizi ve çözüm seminerlerimizi çeşitli online platformlar üzerinden devam ettirmekteyiz. Söz konusu süreçten kaynaklı müşterilerimizle fiziki toplantıları doğru bulmuyoruz, ancak kendilerine olan desteklerimizi de devam ettirmek istiyoruz. Bu süreci birlikte, iş birliği içerisinde esnek bir şekilde atlatmayı planlıyoruz. Ek olarak, KEBA’nın uzaktan mobil kontrol panel çözümlerini ilerleyen dönemlerde çok sık sektörümüzdeki projelerde duyuyor olacaksınız. KEBA’nın globalde olduğu gibi Türk endüstrisinde de plastik sektörü ağırlıkta olmak üzere paketleme, CNC, metal işleme sektörleri ve robotik uygulamalarda aktif olarak çözüm sunan bir teknoloji firması konumunda sektörde aktif olarak rol aldığını önümüzdeki süreçte göreceksiniz. 

KEBA Global, 2020’de olduğu gibi 2021’de de “KEBA Live Dialog” online etkinliğini gerçekleştirecek. Bu yılki dijital etkinlikte katılımcılar bu kez nelerle karşılaşacak, neleri deneyimleme imkanı bulacak?

“KEBA Live Dialog” kapsamında katılımcılarımız, KEBA’nın mobil panel teknolojisi ve uygulama alanları ile ilgili detaylı bilgiye sahip olacaklar. Aynı zamanda LTI Motion firmasının da KEBA bünyesine katılması ile birlikte, katılımcılarımız KEBA’nın zengin hareket teknolojileri ile de yakından deneyim kazanma fırsatını yakalayacaklardır. “KEBA Live Dialog” Avusturya Linz ve Almanya Lahnau şehirlerinde aynı anda birçok katılımcıya imkan sunacak şekilde gerçekleştirilecektir. Pandemi sürecinde iş ortaklarımızın teknolojik gelişmelerle güncel kalmalarını önemsiyoruz. Bu güncellemelerin Türk endüstrisindeki dijital dönüşüme katkı sağlayacağına inanıyoruz. 

Akademik kariyeriniz ve geçmiş dönem iş geçmişinize ilişkin bilgi verebilir misiniz?

ODTÜ Fizik Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldum. Kariyerime yerel bir firma olan birçok global firmanın distribütörlüğünü yapan Mega Endüstri firmasında Satış Mühendisi olarak başladım. 2010 yılında Danimarkalı frekans konvertörü üreticisi Danfoss firmasında Bölge Satış Mühendisi ve Ürün Sorumlusu olarak görev yaptım. 2015 yılında Japon menşeili Omron Electronics firmasında çalışma hayatıma devam ettim. Omron’da Bölge Müdürlüğü pozisyonunda çok değerli ekip arkadaşları ile çalışma fırsatı yakaladım. 1 Nisan 2021 itibari ile de KEBA ailesine katılmış bulunmaktayım. İş ile paralel olarak İTÜ’de Executive MBA programına devam etmekteyim. Kariyerim boyunca ağırlıklı olarak makina otomasyonu ve robotik çözümler üzerine kendimi geliştirme fırsatı yakaladım.  

Son olarak eklemek istedikleriniz var mıdır?

Firmamızın, globalde ve Türkiye’de çok büyük hedefleri bulunuyor. Plastik, paketleme, CNC, metal işleme ve robotik uygulamalar alanında ülke genelinde ve sorumlu bulunduğumuz coğrafyalarda ses getirmeyi planlıyoruz. İş ortaklarımızla birlikte yerelde ve globalde gerçekleştirdiğimiz projelerle, Türk endüstrisine katkıda bulunmayı ve Türkiye ekonomisinin büyümesine destek olmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda yeni mezun, iş hayatına atılmak üzere olan genç yeteneklere fırsat vermek ve ülkemize değerler kazandırmayı amaçlıyoruz.