Mimpack Ambalaj Sistemleri hayata geçirdiği uygulamasında 45 paket/dakika kapasiteli shrinkleme makinası ve robotlu konveyör hattında bulunan 45 palet/saat çalışabilen palet streçleme ünitesinde Leuze Electronic ve Pizzato’nun ürün çözümleri kullanıldı.

Kullanıcısına hız ve verimlilik sağlayan uygulama, ilk olarak 2018 Avrasya Ambalaj Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu.

UYGULAMADA NELER YAPILIYOR?

Uygulamada shrinkleme makinasında işlem gören şişe, teneke, kutu gibi ürünler endüstriyel bir robot aracılığıyla alınarak konveyör hattındaki paletlere dizimi gerçekleştiriliyor. 

Ardından konveyör hattının devamında yer alan 2 kollu palet streçleme makinasında streçlenen ürünler hat sonunda sevkiyata hazır hale getiriliyor.

TEK TİP SENSÖR İLE PEKÇOK UYGULAMADA ÇÖZÜM İMKANI

Uygulamanın makina güvenliğinde ise, Pizzato FD1879 halatlı siviç ve E2 AC-DXBC1006 acil stop ürünleri kullanılarak acil durumlar için makina güvenliği garanti altına alınıyor.

Ayrıca robotlu palet dizme, konveyör hatları ve palet sarma makinalarında cisimden yansımalı tek tip sensör ile birçok uygulamada çözüm sağlanabileceği bildirildi.