MET İleri Teknoloji Sistemleri tarafından geliştirilen robota entegre kuvvet sensörü ve görüntü işleme ile insan hassasiyetinde kuvvet eşleştirip dişli geçiren sistemi üretim kapasitesini ve verimliliği artırıyor. 

Söz konusu proje, 10 saniyede bütün operasyonu tamamlıyor. 

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü’ndeki Teknopark’ta 2013 yılında kurulan firmanın Genel Müdürü Murat Merdin, insan hassasiyetinde çalışan robotlar ürettiklerini, beyaz eşyadan gıdaya pek çok sektör için çözümler geliştirdiklerini ifade etti.

HATA MÜŞTERİYE ULAŞMADAN ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Çamaşır makinasının kasnağının takımı ve vidalanmasının manuel olarak yapıldığını dile getiren Merdin, tüketici kullanımında meydana gelebilecek hataları ortadan kaldırmak üzere insandan daha hassas çalışan bir robot ürettiklerini söyledi. 

Robotun montaj esnasında gerçekleştirdiği işin kaydını aldığını ve böylece hatanın müşteriye ulaşmadan üretim bandında çözüldüğü bilgisini verdi.

Merdin, söz konusu robotun tamamen yerli üretim olduğunu ve hali hazırda global piyasaya satış yapan bir Türk firmasının fabrikasında kullanıldığını belirtti.

ENDÜSTRİ 4.0’A UYUMLU OTOMATİK MONTAJ ROBOTU GELİŞTİRDİ

Televizyonda görüntüyü yayan hücrenin montajını gerçekleştirecek bir robot geliştiren MET İleri Teknoloji Sistemleri, bu konuda çamaşır makinasındaki hassasiyetten yola çıkarak projeyi hayata geçirdi.

Bu parçanın televizyonun en pahalı ve aynı zamanda en hassas parçası olduğunu ifade eden Merdin, otomatik montaj gerçekleştiren bir robot geliştirdiklerini ve bunun Endüstri 4.0’a uygun olduğunu kaydetti.

Merdin, daha önce Türkiye’de manuel veya yarı otomatik yapılan montajın, temiz bir ortamda iki robotun karşılıklı yaptığını sözlerine ekledi.