Makina imalatı sektöründe bulunan İ.mak Redüktör’e işlenmesi öngörülen parçalar için fayda/maliyet analizi yapan GNC Makina, bu analiz sonucuna göre robot entegrasyonlu Victor VT-26/60e CNC Torna Tezgahı kurulumu yaptı. 

Kurulumu yapılan makinaların eğitimi GNC Makina tarafından, robotların eğitimi robotu entegre eden RobAtik firması tarafından verildi. 

İŞÇİLİK MALİYETLERİ AZALIYOR, KARLILIK ARTIYOR

GNC Makina, işletmenin prosesini en verimli üretime ulaştıracak “Anahtar Teslim Proje”ler ile en doğru çözümleri üreticiye sunuyor. 

Bu sayede üretici pek çok muhatap yerine sadece GNC Makina ile çalışmalarını yürüterek, yanlış makina ve robot uygulamaları riskini de bertaraf ederek, üretmek istediği parça için kurulması gereken makina parkuruna sorunsuz bir süreçle ulaşıyor. 

Robotlu otomasyon uygulaması sonrasında işletmelerde, işçilik maliyetleri azalırken karlılık artıyor. 

Üretime planlama imkanı sağlanırken hata oranları azalıyor. İş kazaları ihtimalleri ortadan kalkıyor ve insana göre daha fazla yük kaldırılıyor.

“ANAHTAR TESLİM PROJE” NEDİR?

Mühendislik danışmanlığı olarak verilen projelendirme kapsamında GNC Makina ilk önce projede hangi uygulama gruplarının çalışacağını belirleyerek projeyi tasarlar ve müşteriye sunumunu yapar. 

Tüm şartlar sağlandığı takdirde proje başlar. Başlangıcın hemen ardından GNC Makina, üreticinin üretmek istediği ürünün en kaliteli şekilde üretilmesi için müşterinin istekleri doğrultusunda ürünün hangi tezgahlarla işleneceğine, gerekliyse robot seçimine, ara ekipmanlara, takımlandırma ve yazılım çalışmalarına karar verir. 

Sonrasında tedarikçileri ve çalıştığı çözüm ortakları ile beraber üreticinin tesisinde makina kurulumuyla birlikte testler yapılır. Eğitimler de verildikten sonra proje müşteriye teslim edilir.