Ford Otosan tarafından organize edilen ve Eskişehir’deki İnönü Fabrikası’nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Ford Otosan Teknoloji Günleri’nde sektörün önde gelen firmaları akıllı üretim teknolojileri, sanal gerçeklik ve nesnelerin interneti alanlarında ürettikleri ürünleri sergiledi.

Fabrika bünyesinde üç gün süren etkinliğe; ABB, Eepos, Entek Otomasyon, Fanuc, Festo, KUKA, Leuze electronic, Omron, Phoenix Contact, Sick, SMC ve Stäubli olmak üzere toplam 12 teknoloji tedarik firması katıldı.

Firmalar etkinlik kapsamında; işbirlikçi robotlar, hand-guidance teknolojisi, akıllı üretim teknolojileri konularında Endüstri 4.0 tabanlı ürün ve uygulamalar, VR, AR, sensör, algılama, görsel denetim, görüntü işleme ve makina emniyeti çözümleri gibi yeni teknolojilerini, ürünlerini ve çözümlerini tanıttılar.

“OLASI İŞ BİRLİKERİNİ GÖRÜŞTÜK”

Eskişehir’de yerli üretim gerçekleştiren Türkiye’nin en yüksek yerlilik oranına sahip ağır ticari markası olarak etkinliği iki kez düzenlemekten dolayı memnun olduklarını dile getiren Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Aysan Hoşver, etkinlikle birlikte sektör profesyonelleriyle iş birlikleri konusunda görüşme imkanı bulduklarını kaydetti.

Daha iyisini ve daha güzelini üretmenin teknolojiyi takip etmeden mümkün olmadığını belirten Hoşver, firma olarak teknolojiye ciddi yatırımlar yaptıklarını sözlerine ekledi.