Yeni FANUC SCARA robotları ile; otomotiv, elektrik, plastik, laboratuvar ekipmanları ve otomasyonu, medikal cihazlar gibi çeşitli endüstrilerde yükleme, montaj, test/kontrol ve paketleme uygulamalarında yüksek hız ve hassasiyet istenilen operasyonlar için dar alanlarda bile rahatlıkla çalışabilecek kompakt, hafif ve mükemmeliyetçi tasarım anlayışı ile özel olarak tasarlanıp, üretilmektedir.

6 ve 3 kg taşıma kapasiteleri, 400mm ve 650mm erişim, 200mm ve 210m strok mesafeleriyle SR-6iA ve SR-3iA  sayesinde özellikle taşıma ve montaj  uygulamaları için Fanuc’un yeni hız ve hassasiyet mentalitesini, aynı zamanda bununla beraber müşterilerinin yüksek üretim hedeflerini karşılayabilmek adına da temel robot yapılandırmalarıyla ekonomik çözümler sunabilmektedir.

R-30iB Plus yeni seri sayesinde, kontroller ile çalışan Fanuc SCARA robotu, entegre iRVision, iRPickTool, kuvvet sensörü, konveyör takip, fieldbus haberleşme, entegre güvenlik ve çoğu diğer yazılım opsiyonları dahil, tüm Fanuc robotları ile aynı sağlamlık ve güvenilirlik imkanını sunabilmektedir.  Bununla birlite kullanıcıya tahmin edilenden çok kolay bir programlama altyapısı sunan Fanuc’un yeni SCARA iRProgrammer yazılım arayüzü, Safari, Chrome gibi web tarayıcıları üzerinden erişilebilir olup tablet veya PC ile rahatlıkla kullanılabilir ve robotlar programlanabilmektedir.

Fanuc SCARA Robot Avantajları ve Özellikleri 

· Ultra-kompakt izdüşümü

· Tasarımı kolay ve hafif, sistem entegrasyonu ile hızlı operasyon devamlılığını sağlayabilmektedir.

· Yüksek atalet kapasitesi sayesinde, büyük parçaların rahatlıkla taşınabilmesi olasılığını en yüksek seviyeye taşımaktadır.

· 200mm uzun dikey düzlem stroku montaj, taşıma ile paketleme operasyonlarını gerçekleştirmeyi mümkün hale getirmektedir.

· Opsiyonel olarak farklı noktalardan sağlanan kablo çıkışı hem kablo koruması hem de alan verimliliği sağlamaktadır.

· Entegre hava girişleri, I/O ile 24 VDC sinyal kabloları ve selenoid valfleri sistem entegrasyonunu basitleştirir. Böylelikle toplam sistem maliyetleri düşürür. 

· Robot kolunda mevcut olan, fren boşaltma butonu ile de kolay hata kurtarmayı sağlar.