REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU

Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, Türkiye’de her geçen gün daha da gelişen fabrika otomasyon sistemleri konusundaki verimlilik ve sürdürülebilir başarıya sunduğu eğitimlerle destek oluyor. Standart format ve müşterilerin talebine uygun özel içeriklerle sahadaki kalifiye iş gücünü geliştirici eğitimler sunan FANUC Akademi, robotik sistemlerin çalışma kabiliyetinin anlaşılmasına olanak tanıyor.

HER İHTİYACA UYGUN EĞİTİM FIRSATI

FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, Günümüzde makine veya robotları kullanabilmeleri için fabrikadaki çalışanların belirli bir beceri seviyesine sahip olmalarının gerekliliğine dikkat çekerek “Müşterilerimizin talepleri değişim gösterdiğinden fabrika üretiminin yeni parçalar için gelişmiş teknolojiler ve üretim yöntemleri doğrultusunda uyarlanması gerekiyor. Biz de bunu FANUC Akademi aracılığıyla sunduğumuz farklı eğitim seçenekleriyle gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.  “Avrupa’daki FANUC akademilerimizde yılda 10 binden fazla kişiye makine ve robot kullanımı ile programlaması üzerine eğitimler verirken 2012 yılından bu yana da Türkiye’de eğitim sunuyoruz” diyen Yiğit, 2022 yılında 300’den fazla kişiye eğitim sunduklarına vurguda bulundu. Teoman Alper Yiğit şöyle devam etti: “Deneyimli eğitmenlerle küçük gruplara verdiğimiz eğitim sayesinde kişiselleştirilmiş, hızlı ve etkili öğrenmeyi teşvik ediyor, her zaman ulaşılabilir olmaya ve ihtiyaçlara özen gösteriyoruz. Eğitimlerimiz tüm düzeyleri kapsıyor ve yeni başlayanlar için giriş kurslarından, daha deneyimli kişilerin özel uygulamalarını ve gereksinimlerini karşılamak için kişiye özel kurslara kadar geniş bir perspektifimiz yer alıyor. Böylelikle teknik mühendisler tarafından verilen eğitim sayesinde programlama hataları veya yanlış kullanım riskini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olarak verimliliği artırıyoruz.”

ROBOMACHINE EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Teoman Alper Yiğit verdiği bilgilerde FANUC Akademi eğitimlerinin güncel ihtiyaçlar doğrultusunda farklı kategorilere ayrıldığını da ifade etti. “Robot ve CNC ürünlerini kullanma, programlama ve arıza ile ilgili problemlerin tespiti konularında firmadaki ilgili personelleri belli bir seviyeye taşıyan eğitimlerimiz arasında robot ve CNC yer alıyor” şeklinde konuşan Yiğit, “Robot eğitiminde endüstriyel robotlarımızın kullanımı, programlanması ve bakımı için eğitim kursları yer alırken CNC eğitiminde de CNC kontrol ünitelerinin kullanımı, programlanması ve bakımı için eğitim kursları bulunmakta. Ayrıca yakın zamanda ROBODRILL, ROBOCUT ve ROBOSHOT’larımızın çalıştırılması ve bakımına yönelik Robomachine eğitimlerimiz de başlayacak. Her yıl daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediğimiz eğitimlerimiz sayesinde fabrika otomasyonunun en büyük çözüm ortağı olmaya devam edeceği” dedi.