Epson, genel amaçlı uzay robotları geliştiren GITAI Inc. ile iş birliğine vardı.

GÜVENLİ OLACAK, MALİYETLER AZALTILACAK

Söz konusu iş birliğiyle birlikte Ay ve Mars görevlerinde uzay istasyonları inşası ve kalıntılarının temizlenmesi için işçi robotlar üretilecek.

İşçi robotlarla uzay çalışmalarının daha güvenli ve daha az maliyetli olması bekleniyor.

UZAYDA ÇALIŞMANIN DEZAVANTAJLARI NELER?

Eğitim ve nakliye maliyetleri sebebiyle hem tehlikeli hem de pahalı olma potansiyeli bulunan uzaydaki genel iş gücünü, bu sayede genel amaçlı robotların geliştirilmesiyle uygun fiyatlı ve güvenli bir hale getirilmesi hedefleniyor. 

Böylece astronotların üzerindeki risk ve yüklerin azaltılması amaçlanıyor, uzay işçiliğinde toplam nakliye ve eğitim maliyetlerinin büyük oranda düşürülmesi planlanıyor.

UZAY GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Yapılan ortaklıkla Ay'ın yüzeyinde kaynak geliştirmenin yanı sıra Mars keşif görevleri ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun ticarileştirilmesi dahil olmak üzere artan uzay geliştirme çalışmalarına yanıt verilecek.

Ayrıca Ay ve Mars'ta yeni uzay istasyonlarıyla üslerinin inşası ve mekik kalıntılarının temizlenmesi gibi uzayda işgücüne yönelik gereksinimlerin de karşılanacağı ifade edildi.

AÇIK İNOVASYONU TEŞVİK EDECEK

Epson, robotik çözümler de dahil olmak üzere çeşitli GITAI temel teknolojilerinin uygulanabilirliğini araştıracak, mühendisleri GITAI'ye gönderecek ve personel değişimleri yoluyla açık inovasyonu aktif olarak teşvik edecek.

Firma, önümüzdeki dönemlerde sürdürülebilir bir topluma katkı sağlamak adına benzersiz teknolojiler, ürün ve hizmetler etrafında odaklanan çeşitli ortaklıklar aracılığıyla sinerjik ilişkiler geliştirmeyi de sürdürecek.