Universal Robots, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedeniyle iş kazalarına dikkat çekti. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine dayanarak yapılan bilgiler ışığında, dünyada 300 milyonun üzerinde iş kazasının yaşandığı, her sene iş kazalarında 2,3 milyon çalışanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

1.633 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan İş Kazası ve Meslek Hastalıkları istatistikleri doğrultusunda 2017 yılında Türkiye’de bin 633 çalışanın iş kazaları nedeniyle yaşamını kaybettiği bildirildi. 

Bu kapsamda güvenli çalışma ortamlarına işaret eden Universal Robots, kolaboratif robotlarıyla iş sağlığı ve güvenliğine katkı, üretimde verimlilik sağlamasının yanı sıra kalite ve çalışan memnuniyetinin artmasına da destek oluyor.

“TEHLİKEYİ VE RİSKİ BERTARAF EDİYOR”

İş kazalarında Türkiye verilerine dikkat edilmesi ve işletmelerin bu durumu iyileştirmeye yönelik çalışması gerektiğini ifade eden Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, endüstride odaklanma gerektiren ve tekrarlanabilirliğin olduğu işlerde yanlış yapma olasılığının ve iş kazalarının artabildiğinin altını çizdi. 

Gök, herhangi bir güvenlik fensi ya da bariyeri olmadan çalışabilen cobot’ların geleneksel konvansiyonel robotlara oranla yüksek güvenlik standartlarına sahip olduğunu dile getirerek temas halinde otomatik olarak durduğunu ve güvenlik özellikleriyle tehlikeleri ortadan kaldırdığını söyledi.

Ağır yük kaldırma işlerinden paketleme ve paletleme, alma-bırakma, pres ve makina besleme, montaj, kaynak gibi proseslerde zor, tehlikeli ve sıkıcı işlerin cobot’lara bırakılmasını kaydeden Gök, böylece çalışanların katma değerli işlerde çalışabildiğini ve üretim süreçlerinde etkin bir görev üstlenebildiğini dile getirdi.

TÜRKÇE WEB SEMİNERLERİ GELİYOR

Yakın zamanda online seminerlerin Türkçe dil uygulamasıyla kullanıcılara ulaşacağı bilgisini veren Gök, sitelerinde cobot teknolojisi ve güvenlikten risk azaltmaya, risk analizinden değerlendirmeye ve bu konudaki standartlara kadar pek çok bilginin de aktarıldığını söyleyerek sözlerini tamamladı.