KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programında Doç. Dr. Cüneyt Dirican’ın sorularını yanıtlayan Bilyoner İK Başkanı ve Geliştirme Koçu Tuğba Tuğman, yeni normalde çalışma modelleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Türkiye’de farklı iş yapış modelleri ve yönetim anlayışının hakim olduğunu söyleyen Tuğman, uluslararası şirketlerde daha merkezi bakış açısıyla alınan kararlar bulunurken lokal ya da karma gruplarda ise lokal bakış açısıyla alınan kararlar bulunduğunu ve yönetim anlayışlarının özellikle yeni normal ile birlikte değiştiğini belirtti.

Tuğman, “Şu an herkes hızlı bir şekilde bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık ancak bu yeni durumu sindirme kısmı güç geliyor. İnsan kaynaklarının bu dönemde zorlandığını ve desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

HİBRİT YAPI BENİMSENEBİLİR

Tamamen uzaktan çalışma modelini benimseyen şirketlerde hedefler ve sonuçların çok net olduğuna dikkat çeken Tuğman, Türkiye'de ise daha çok hibrit bir yapının benimseneceğini belirtti.  

Tuğman, “Artık çalışanlar böyle bir dünyayı gördü ve hoşuna gitti insanların. İşe ara verdiğinde sohbet edebilmek, kitabına bakabilmek tekrar işe döndüğünde verimli olabilmek insanların hoşuna gitti.” dedi.

Tuğman, tamamen uzaktan çalışma modeline geçmek için şirketlerin altyapı durumları, insanların buna alışmış olması ve internet hızı gibi birçok etkenin önemli olduğunu da vurguladı.
 

Programı buradan dinleyebilirsiniz.