Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan Başarsoft CEO’su ve Yazılım Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Alim Küçükpehlivan, şirket faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Başarsoft olarak yazılımı sorun çözmede bir araç olarak kullandıklarını ve sorunların coğrafyaya ve haritaya bağlı olan mekanizmalarına daha çok ilgi gösterdiklerini belirten Küçükpehlivan, “Yazılım bizim açımızdan bilgisayarı istediğimiz işleri yapmak üzere programlamamızı sağlayan bir araç.” dedi.

“YAZILIMLARIMIZ BİRÇOK ALANDA KULLANILIYOR”

Coğrafyaya yayılmış kaynakların tüketiciye ulaştırılmasında optimizasyon ve yönetim araçları geliştirdiklerini söyleyen Küçükpehlivan, “Ülkedeki kargo şirketleri bugün Türkiye'deki evinize gelen her 10 kargodan 9’unu başarsoft adresleri ile yönetiyor. Yine aynı şekilde eve sipariş verilen her 5 pizzadan 4’ünde de bizim yazılımlarımız hangi şubenin hangi adrese götürmesi gerektiği konusunda kullanılıyor.” dedi.

“SABİT HİZMETLERDE ANALİZLER YAPIYORUZ”

Başarsoft’un eve gelen elektrik, su, internet gibi sabit hizmetleri de inceleme alanının olduğunu belirten Küçükpehlivan, bu alanlarda hangi üretimler var, nasıl taşınıyor, tüketiciye gelinceye kadar hangi aşamalardan geçiyor ve buralarda ne gibi sorunlar var konularında analizler yaptıklarının da altını çizdi. 

“POTANSİYELİMİZ VAR”

Türkiye’deki yazılım sektörünü de değerlendiren Küçükpehlivan, işlemcilerin getirmiş olduğu milyarlarca transistörün küçük alanlara girdiği ve bilgiyi harman edebildiği bir altyapıyı kullanabilmenin yazılımla mümkün olacağını belirtti.

Küçükpehlivan, “Çoğu ülke artık donanımı üretemiyor ama yazılımı üretebilmek ve yazılımla bu donanım üzerinde mucizevi işler başarabilmek zor değil. Yazılım kıymetli bir alan ve ülke olarak potansiyelimiz var ancak alacağımız çok yol da mevcut.” dedi.