Eve İş Götürme programında Can Karadut’un konuğu olan Ottonom Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan, Türk mühendisliği ve savunma sanayii üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

KENDİMİ MÜHENDİSLİK ALTYAPISINI GELİŞTİRMEYE ADADIM

Türkiye'de mühendislik altyapısını ve entellektüel yapıyı geliştirmeye kendimi adadım ve şirketimizde de yaptığım çalışmanın tamamı bu misyon çerçevesinde ilerliyor diyen Özcan, Avrupa ile bu konuda aramızda fark olduğunu ancak bu farkın kapatılmasının temel bilimler ve mühendislik başta olmak üzere bu alanda yapılacak çalışmalar ile hızlanacağını ifade etti.

TUTKU VE ESNEKLİK EN BÜYÜK FARK

Türk mühendislerinin diğer mühendislerden en büyük farkının tutku olduğunu belirten Özcan, “Eğer yaptığımız iş bizim tutkumuz ile örtüşüyor ise çok başarılı olabiliriz.” dedi.

Bir değer farkın ise esneklik olduğunu ifade eden Özcan, Türk mühendisliğinin esnek olduğu ölçüde sorunlarla başa çıkabildiğini ve motvisyonunu yitirmediğini söyledi.

Özcan ayrıca sonuç odaklı olmanın da önemli olduğuna dikkat çekerek özellikle kadın mühendislerinin detaycı olmasının birçok hatayı görmeye neden olduğunu da belirtti.

HER SEKTÖRÜN İLGİ ODAKLARI FARKLI

Otomotiv sektörü, savunma sanayi gibi sektörleri kendi içinde ayrı değerlendirmek lazım diyen Özcan, her sektörün birbirinden farklı hassasiyetleri ve ilgi odakları olduğunu kaydetti.

Özcan, havacılık sektörü gibi sektörlerde müşterilerin normlarının ve şartnamelerinin olduğunu ve bu şartnameleri okuyup anlayabilmenin önemli olduğunu ifade etti.

Müşterinin ürününe hassasiyet sağlanması gerektiğini belirten Özcan,  aynı dil konuşulmadığı zaman birinci işi yaptıktan sonra ikinci işin yapılamaz hale geldiğini kaydetti.

Özcan, ürün sağlayan ve üretim yapan bir firma olarak kendi normlarını gerçekleştirdiklerini ve hepsinin bileşkesi olan her konuyu kendi standartları üzerine kaydettiklerini sözlerine ekledi.