Lider Kadınlar programında Tuğba Dedeoğlu Demir’in sorularını yanıtlayan Business Coach & NLP Trainer Gülsemin Demir, Endüstri Radyo’da girişimciliğe ve NLP’ye dair bilgiler verdi.

Türkiye’nin girişimci ruhlu bir ülke olduğunu ve insanların bu konuda yetenekli olduğunu söyleyen Demir, bunun teorik bilgi ve prosedür ile beslenmesi durumunda daha iyi başarılar elde edileceğini belirtti.

TEMEL İHTİYAÇLAR ÖNEMLİ HALE GELİYOR

Şirketleri bir organizma olarak algıladığına dikkat çeken Demir, “Öncelikle bir eksik tespitine başlıyoruz. Ekip olarak A'dan Z'ye tüm çalışanlarla birebir seans ve konuşma yapıyoruz. İsimsiz formlar dolduruyoruz ve firma üzerine düşüncelerini alıyoruz. Gelen bilgilerin hepsini derliyoruz ve bir rapor çıkarıyoruz. Birebir görüşmelerde daha verimli bilgiler elde ediyoruz ve bütünü değerlendirerek bir yol haritası çıkarıyoruz.” dedi.

Öncelikle eğitime önem verdiklerini belirten Demir, temel ihtiyaçlarla ilgili çok şikayet aldıklarını ve bir şirketin performansını etkileyen en büyük etmenin temel ihtiyaçlar olduğunu söyledi. 

Demir, “Kıyafetler, çalışma ortamının havasız ve karanlık oluşu, yemekler gibi temel ihtiyaçlar önemli. Bir şirketin yemek şirketiniz değiştirip bir de tenis masası koyduğumuzda verimlilik yüzde 40 oranında artıyor. Bu inanılmaz bir rakam, gerçekten verimliliği artırmak üzere çalışma yapmak gerekiyor. Bizim de ilk çalışmamız bu oluyor.” açıklamasında bulundu.

VERİMLİLİKLER 5 KAT ARTIYOR

NLP üzerine de bilgiler veren Demir, “Psikolojinin yaklaşımından doğmuştur NLP ve insan mühendisliği olarak düşünebiliriz. Pratik hale getirilmiştir.” dedi.

Daha önce insanların duygu durumlarını anlamakta ve yöntemleri belirlemekte bu kadar yetenekli değildik diyen Demir sözlerine şöyle devam etti;

“NLP ve Koçluk bu anlamda bana ve ekibime çok katkı sağladı. Bu konuda daha hızlı yol alıyoruz çünkü eskiden bir şirkette 1 yılda aldığımız yolu şimdi 6 ayda alıyoruz. NLP’nin şirketler için en avantajlı tarafı, kişisel motivasyonu sağlamasıdır. Şirket sahipleri ve yöneticiler dahil olmak üzere insanların farkındalıkları zayıftı. Bu da iş performansına oldukça yansıyordu. NLP ile yeniden yapılandırdığımızda insanların verimlilikleri 5 katına çıktı.” dedi.


Programı buradan dinleyebilirsiniz.