Bakiyem.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Umut Yalçın, Reel Piyasalar programına konuk oldu. Programda Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan Yalçın, e-ticaret sektörünün dijitalleşmesi üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

İlk girişiminde, Türkiye’nin her yerinde müşterisi olduğu ve ödemelerini dijital ortamda alamadığı için işlerini yürütemediğini söyleyen Yalçın, “O dönemde ödeme işlemlerindeki yavaşlığı, yazılımcı çalıştırma ihtiyacını ve dijitalleşmedeki büyük entegrasyon problemlerini görerek biz eğer bu işten muzdarip isek bizim gibi birçok KOBİ’de öyledir dedik ve bu işi nasıl kolaylaştırırız konusunda çalışma yaptık.” dedi.

En büyük mottolarının “sosyal medya kullanır gibi ödeme alabilmek” olduğunu vurgulayan Yalçın, bütün sistemlerini bunun üzerine gerçekleştirdiklerini ve karmaşık arayüzlerden ziyade daha sitemi kolay ödeme alabilir hale getirdiklerini belirtti. 

TEK BİR SÖZLEŞME İLE TÜM BANKALARA ERİŞİM SAĞLIYOR

Başvuru sürecinin nasıl olduğunu anlatan Yalçın, “Genelde bankaya gittiğinizde bir POS cihazı veya sanal pos almaya kalktığınızda birçok evrakla karşılaşırsınız. Kredi kartına taksit yapabilmek için bütün bankaları tek tek dolaşmanız ve sözleşme imzalamanız gerekir. Bizde böyle bir durum söz konusu değil. Tek bir sözleşme ile bütün bankalarla çalışabilirsiniz. Sisteme üye olabilmek için ise, bakiyem.com a girip bir üye ol butonuna tıkladıktan sonra bütün şirket ve şahıs bilgilerinizi girmek ardından danışman arkadaşlarımız sizi arıyor ve 1 iş günü içerisinde sanal posunuz hazır hale geliyor.” dedi.

İnternete çıkış yapabilen her cihazdan rahatlıkla ödeme alınabileceğini söyleyen Yalçın, ödeme alabilmenin birinci yönteminin müşteri yanınızda ise, kart bilgilerini girerek ödeme alabilmek olduğunu ikinci yöntemin ise, müşterinin uzakta olduğu durumlarda bir link göndererek ödeme yap ekranı çıkararak işlemin gerçekleştirilebildiğini söyledi.

“KOBİ’LERİN DİJİTALLEŞMESİNE YARDIMCI OLUYORUZ” 

Ödeme sistemlerinin doğrudan sadece e-ticaret sitelerinde kullanıldığı düşünülüyor ancak müşteri profilinin yaklaşık yüzde 80’inin B2B alanında olduğunu belirten Yalçın, sadece ödemeyi almaya yardımcı olmaktansa KOBİ’lerin dijitalleşmesine de yardımcı olduklarını ifade etti.

Yalçın, “Herhangi bir alışkanlıklarını değiştirmeden, entegre olup sahadaki kültürlerine göre satış yapmalarını ve carilerini takip etmelerini sağlıyoruz.” dedi.