Turizm Gündemi programına konuk olan ODTÜ/Pratt Ins. NY Endüstriyel Ürünler Tasarımcısı Mirzat Koç, çalışmaları üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Endüstriyel tasarımcı kavramını, insan ile teknoloji arasındaki en mantıklı bağ olarak açıklayan Koç, insanların, hayatlarını her anlamda, en pozitif şekilde yaşamalarına katkıda bulunmaya çalıştığını belirtti.

Aynı zamanda tıbbi cihazlardan barkot tarayıcılara ve kameralara kadar 100’ün üzerinde tasarım ödülünün sahibi olan Koç, bunları yaparken farklı sektörde insanların hayatlarını iyileştirme odaklı çalıştığını vurguladı.

ÇEVREYE DUYARLI ÜRÜN 

Ürün geliştirme süreçleri üzerine de bilgiler veren Koç, “Ürün portföyüme baktığımızda Amerika’nın tasarımcı olarak gelişmeme faydası oldu. Benim tasarım felsefem tamamen insan odaklıdır. Ürünü kullanacak o kişi çok önemli, iyi tasarım, iyi ürün, iyi müşteri ve bol kazanç demek.” açıklamasında bulundu. 

Bir ürünün sadece tüketmek ve kullanmak ile ilgili değil, kullanım sonrası da çevreye olan katkısının önemli olduğunu vurgulayan Koç, “Evrelsek tüm tasarımcı arkadaşlarla birlikte fayda üzerine bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor. İyi tasarım her zaman en ekonomik tasarım olmayabiliyor. Ürün ömrünü tükettikten sonra doğaya tepkileri de oluyor. Buna uygun tasarım yapmak öncelik olmalı.” dedi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.