Reel Piyasalar programına konuşan Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı İktisadi İşletmesi Podera Marka Direktörü Rıfat Çetin, dijitalleşme ve inovasyon üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Sürdürülebilir rekabeti işletmelerin kısa vadeli çözümler değil  uzun vadeli planlama yapmalarını sağlamak olarak açıklayan Çetin, bunun da işletmelerin rekabet anlamında tek bir adımlarının olması yerine uzun vadede emeklerini gördüklerini bir sistematik yapı oluşturmalarını sağladığını belirtti.

Çetin, “Özellikle uluslararası alanda iş dünyasının gerçekleştireceği rekabete atılmak ve şirketlerin fark aratacağı projeleri planlamak olarak düşünebiliriz.” dedi.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Türk reel sektörünü bu anlamda değerlendiren Çetin, özellikle covid-19 salgını ile birlikte dijital dönüşüm yolunda önemli adımlar atıldığını belirtti.

Çetin, “Dijital dönüşümün temel amaçlarından biri de şirketlerin derin iş yapış şekillerini değiştirmek ve daha verimli hale getirmek. Türkiye’de de dijital dönüşüm ve inovasyon alanında planlama olarak güzel işler yapıldığını söylemek mümkün.” açıklamasında bulundu.

AMAÇ SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABET SÜREÇLERİNİ SAĞLAMAK

Kamu ve özel iş birliği ile 30 yıl önce kurulan ve işletmelerde teknolojinin geliştirmesini sağlayan Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın iktisadi işletmesinin bir markası olan Podera, inovasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilir rekabet süreçlerinin sağlanması için çalışmalarını yürütüyor. 

Podera üzerine bilgiler veren Çetin, sistematik bir şekilde geliştirdikleri 3 ürün grubundan oluşan 8 ürünlerinin bulunduğunu belirterek inovasyon ve dijitalleşmeyi geliştirmek adına çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Çetin, işletmelerden kendilerine gelen geri dönüşlere göre, firmaların önceden daha durağan bir yapıda çalışmalarını yürüttüklerini ancak covid-19 etkisi ile oluşan belirsiz ortamda daha aktif işler yapmaya başladıklarını ifade ederek dijitalleşmenin bir kültür haline getirilmesi gerektiğini de kaydetti.

Çetin, geliştirdikleri ürünler ile birlikte bu çalışmalara katkı sağlamayı amaçladıklarını da belirtti.