Eve İş Götürme programına konuşan Zengin İzolasyon Sahibi, İnşaat Yüksek Mühendisi Volkan Zengin, su yalıtımı üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Zengin İzolasyon olarak inşaat mühendisliğini en çok zorlayan, denizin içindeki yapı projelerinde çalıştıklarını söyleyen Zengin, o hacme hem işin başında hem de servis ömründe suyun girmemesini sağladıklarını belirtti.

Zengin, ayrıca köprü ve otoyollarının uzun vadeli hizmet edebilmesi için sudan korunmasının en önemli konu olduğunu söyleyerek bu alanda da faaliyet yürüttüklerini söyledi.

SU ETKİSİ EN ÖNEMLİ KONU

İnşaat sektörünün dünyada takip edilebilir olduğunu ve su yalıtımının bu alanda adeta gizli bir kahraman olduğunu söyleyen Zengin, özellikle otoyollarında en büyük maliyetin yapım değil bakım giderleri olduğunu söyledi.

Zengin, “Gelişmiş ülkelerde özellikle bu alanda yol bir kere yapılır bakımları da belki 20 senede bir yapılır. Bizim de ülke olarak bu şekilde örnek almamız gerekir. Bakım giderlerini oran olarak düşürmemiz gerekiyor çünkü bu hem masraf hem de zaman kaybı anlamına geliyor. Bir yol yapım çalışması demek trafik demek. Bunları engellemek gerektiğine inanıyorum. Özellikle yap-işlet-devret ile yapılan yollarda belki de 20 sene veriliyor ama o yolun bakımına 1 lira bile ödemiyor.” dedi.

Zengin, bir proje masaya yatırıldığında su etkisinin en önemli konu olduğunu vurguladı.

YÜKSEK TEKNOLOJİK BİNALARDA SU YALITIMI 

Şehir hastaneleri gibi yapılarda su yalıtımının önemi üzerine değerlendirme yapan Zengin, sözlerine şöyle devam etti:

“Böyle binalarda su yalıtımı oldukça önemli çünkü çok yüksek bedelli ve yüksek teknolojili makineler bu binaların içine yerleştiriliyor. Dolayısıyla burada herhangi bir şekilde suyun olması demek büyük sıkıntılara yol açabilir. Su yalıtımının bu binalarda hassas bir şekilde yapılması ve bütçe ayrılması gerekiyor.” dedi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.