Tuğba Dedeoğlu Demir’in hazırlayıp sunduğu Lider Kadınlar programına konuk olan İK Danışmanı ve Eğitmeni, Nefes ve Yaşam Koçu Gülçin Gürsoy, kişilerin yaşamında farkına varmaları gerektiği söylemler üzerine ST Endüstri Radyoda açıklamalarda bulundu.

Türk halkı olarak deprem ve pandemi gibi zorlu süreçlerde birbirlerine kenetlenmeyi başarabilen bir toplumuz diyen Gürsoy, sadece bazen birlikte hareket etmenin ne kadar kolay olduğunun farkına varmamız gerektiğini belirtti.

“TEMELİNİ SAĞLAM ATMADIĞIMIZ DENEYİMLERİMİZ VAR”

Yaşam Koçluğu yaptığı süre boyunca kendinde bazı deneyimleri fark ettiğini ifade eden Gürsoy, bu farkındalığı şöyle tanımlıyor; “Aslında ben yaşamımda nerelerde temellerini sağlam kurmadığım ilişkilerin içindeyim, bir beton gibi sağlam zannettiğim aslında -mış gibi olan hangi etkiler var, yaşamımda yıkıp yeniden yaratmak istediğim nelerim var,  kendi tekelinde bırakıp birlikte hareket etmekle ilgili imtina ettiğim neler var gibi soruların cevaplarını bulmaya çalıştım.” dedi.

Hepimizin yaşamında -mış gibi yaptığı ve temellerini aslında sağlam atmadığını bildiği ama atmaya doğru gittiğimiz bir sürü yaşam deneyimlerimiz var diyen Gürsoy, başkalarının hayatlarıyla ilgili hassasiyet duygusunun da gelişmeye başladığında kişilerin yaşama bakış açılarında da farklılık olacağını belirtti.

“SÖYLEDİKLERİMİZDEN SORUMLUYUZ”

Hayatta %100 sorumlu olduğumuz şeylerin söylediklerimiz, davranışlarımız ve bu dünyaya aktarım şeklimiz olduğunu çünkü hepsinin bizden gelenler olduğunu ifade eden Gürsoy,  söylediklerimizin bir yaratma olarak can bulduğunu vurguladı.

Gürsoy, kişilerin söylediklerinin nereye vardığını bilmeleri gerektiğini belirterek bunların farkına vardıkları anda da insanlara şefkat göstermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.