Eve İş Götürme programına konuk olan Yapı Havuz Genel Müdürü Cüneyt Okande, havuz sektörüne dair Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Yeni tip koronavirüs salgını ile birlikte yaşanan durumlardan dolayı insanların kendi içlerine döndüğünü söyleyen Okande, insanların tatile gidememesi, toplu alanlarda bulunmak istememesi gibi nedenler dolayısıyla müstakil evleri daha tercih etmeye başladıklarını belirtti. Bunun paraleli ile birlikte havuz sektörünün de geliştiğini söyleyen Okande, salgın dönemini sektörü olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

PREFABRİK HAVUZLAR TERCİH EDİLİYOR

Geçmiş yıllarda filtrasyon sistemi ve havuz ekipmanları konularında Türkiye’de bir gelişimin olmadığını ancak 1990’lı yıllarda inşaat sektörünün gelişmesine paralel olarak yüzme havuzunun bir ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Okande,  son yıllarda prefabrik havuz denilen sistemin sektörde kullanıldığını ve kısa zamanda düşük maliyetle imal edilen bu havuzların da salgın döneminde yüksek oranda tercih edildiğini kaydetti.

Okande, “Betonarme yapacağınız bir yüzme havuzunun malzeme temini ve yapım süresi 2-3 ay sürerken, prefabrik havuzların yapımı  1 hafta 10 güne kadar kısaldı. Bu da yıllık ortalama 6-8 bin satılan yüzme havuzunu 13-15 bin adetlere kadar çıkardı.” dedi.