Tunç Berkman ile 4P+1 programına konuşan Paraşüt Pazarlama Direktörü Bora Şahan, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

KOBİ’LERE FİNANS VERİDE DESTEK 

Türkiye’deki KOBİ’lerde finansal verilerin takibi eksikliğinin fark edilmesi ve bunun giderilmesi adına 3 ortakla 2014 yılında ticaret hayatına başlayan Paraşüt, günümüzde 30 bini aşan müşteri sayısıyla faaliyetlerine devam ediyor. 

Paraşüt’ün ilk kurulduğu günün heyecanı hala devam ediyor diyen Şahan, “Üç kişi başladığımız yolculukta şu an 110 kişiye ulaştık. Biz her gün ofise gelip hedeflediğimiz mikro KOBİ’lere ön muhasebe ve finansal veri konusunda neler yapabilecekleri üzerine çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Şahan, bulut tabanlı bir yazılım olduklarını ve sürekli yeni gelişmelerle kullanıcılara fayda sağladıklarını kaydetti.

KULLANIMI KOLAY, KOBİ’LERİN İHTİYACI OLAN ÖZELLİKLER BULUNUYOR

Mikro KOBİ’ler yani çalışan sayısı 10 kişiden az olan işletmelerde patronun her yükü üstlenmeye çalıştığını belirten Şahan, ”Patron, satış, pazarlama, muhasebe gibi alanlarla ilgilenmekten asıl işi olan şirketi büyütme kısmı ile ilgilenemiyor. Bu nedenle biz programı geliştirirken ilk önce patronu düşündük. O yüzden olabildiğince basit, kullanımı kolay, hiç muhasebeden anlamayan birinin bile rahatlıkla yapabileceği şekilde tasarladık.” dedi.

Şahan, hiçbir zaman kapsamlı bir muhasebe programı olmayacaklarını ancak KOBİ’lerin ihtiyacı olan özellikleri kapsayacak şekilde yenilikler yaptıklarını vurguladı.

PANDEMİDE YÜZDE 100 BÜYÜME KAYDETTİ

Pandemi sürecinin ihtiyaçlarına bulut tabanlı yazılım oldukları için cevap verdiklerini söyleyen Şahan, uzaktan işlerin yürütülebilmesi konusunda Paraşüt’ün ihtiyaçları karşıladığını belirtti.

En önemli çözümlerden birinin e-belge uygulaması olduğunu söyleyen Şahan, “E-dönüşümünü tamamlamış bir KOBİ ile tamamlamamış KOBİ arasında bu anlamda büyük farklar oldu. Biz de bu dönüşümün çok önemli bir parçasıyız. Bu tabiki sadece belgelerin dijital dönüşmesi değil tüm şirketin dönüşümünü kapsıyor. Paraşüt kullanan şirketler de verileri dijitalde tuttukları için çok daha rahat finansal verilerini yönetme imkanı buldular.” dedi.

Şahan, Paraşüt olarak pandemi sürecinde yüzde 100 büyüdüklerini vurgulayarak  özellikle e-belge alanında mecburiyetten sonra çalışmaların hızla arttığını belirtti.