Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını cevaplayan Farmavet Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Petekkaya, pandemide patron olmanın sonuçlarını ST Endüstri Radyoda anlattı.

Pandemi sürecinde hizmet sektöründeki şirketlerin yöneticilerinin zorluk yaşadığını dile getiren Petekkaya, bir dönem kısa çalışma ödeneğini kullandıklarını ancak Haziran ayı itibari ile tam çalışma sistemine döndüklerini ve bunu yaparken de hijyen kurallarına son derece dikkat ettiklerini vurguladı.

Yurtdışında ve iç pazarda belli daralmalar olduğunu söyleyen Petekkaya, bekledikleri büyümeyi bu yıl yakalayamadıklarını belirterek 2021 yılına olumlu baktıklarını ve çalışmalarına o yönde devam ettiklerini ifade etti.

DOĞRU ADIMLAR ATMALI

Petekkaya, iş yaşamında birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını ve burada önemli olanın bahaneler üretmek yerine doğru adımlar atmak olduğunu belirtti.

Petekkaya, “Eğer bir iş insanı iseniz sizin göreviniz zaten öngörmek. Enflasyonu iyi hesaplamak, dünyadaki gelişmeleri takip edebilmek ve ona göre stratejiler geliştirmek zorundasınız.” dedi.

KRİZDEN FIRSAT YARATTIK

2005 yılında çıkan kuş gribi salgınının hem ülkemizde hem de dünyada ses getirdiğini belirten Petekkaya, bu dönemde şirket olarak sıkıntıya düştüklerini çünkü insanların beyaz et tüketim alışkanlıklarını bıraktığını dile getirdi. Kanatlı ürünlerin ve hayvan besleme ürünlerinin ithalatının yasaklanmasının ardından yurtdışındaki faaliyetlerinin sekteye uğradığının altını çizdi.

Petekkaya, bu zorlu süreçte doğru kararlar vermek zorunda olduğunu belirtirken o krizden bir fırsat yarattıklarını da ekledi.

TEKNOLOJİYİ İYİ KULLANMAK ÖNEMLİ

Pandemi sürecinde farkına vardığı kazanımlarını aktaran Petekkaya,”Bu süreçte ne kadar fazla seyahat ettiğimizin farkına vardım. Bunun gereksiz olduğunu ve hem doğaya hem kendimize ne kadar da zarar verdiğimizi gördük. Oysa teknoloji sayesinde dünyanın birçok yerinde seminerlere katıldık. Aileme daha fazla vakit ayırdım.” dedi.

Petekkaya, “Pandeminin bize öğrettiği bir şey varsa o da şudur; teknolojiyi iyi kullanan şirketler ayakta kalmaya devam edecektir.” dedi.