Endüstri Radyo’ya konuşan One More İnternational Kurucu ve CEO’su Mustafa Erdil, network marketing, üretim ve istihdam üzerine bilgiler verdi.

Network marketing, ağ pazarlama yöntemini öğrenmek için çaba sarf ettik ve 20 yıldır sektörün içerisinde yer alıyoruz diyen Erdil, “Sponsor dediğimiz yani bizi bu işe davet eden ve birtakım yanlışlarımızı ya da daha önceden öğrendiğimiz her şeyi sil baştan bize öğretip, sesin geldiği yöne yürütebilecek insanlar bizim için çok önemliydi. Hep hayalim bu işleri yapan uluslararası bir şirket oluşturmaktı çünkü Türkler bu alanda başarılı olabilir ve dünyaya açılabilir düşüncesi hakimdi.” dedi.

DÜRÜSTLÜK VE EKİP RUHU

Bir distribütörün nasıl olması gerektiği üzerine de bilgiler veren Erdil,  öncelikle ahlaklı olmanın gerektiğini, sponsorluk ilişkisinde hatlarıyla kopuk olmaması ve herkese eşit mesafede durması gerektiğini belirtti. 

Erdil, “Bu işin en büyük sorunlardan bir tanesi her şeye istekli olmamak gerektiği. Ben yaptım, ben en yukarıdayım edasında olan egoları istemiyoruz. Gerçek ekip mantığı içerisinde kurgulanan bir çalışma oldukça önemli.” dedi.

NETWORK’ÜN KAYNAĞI: İNSAN

Network marketing’in dünyada 200 milyar dolar cironun üzerinde bir yapı olduğunu belirten Erdil,  “Bugün bir fabrika kurmak ya da bir işletme sermayesi ile bir yerlerde olmak çok zor. Ancak insan kaynağı her yerde var. Network’ün en önemli kaynağı insandır.Endonezya, Meksika, Türkiye fark etmez, her yerde insanla ticaret yapıyorsunuz. Bunların yanında ürün, yolculuk planı ve kazandırma politikası da mutlaka olmalı. Buradan baktığımızda da zaman ve insan bizim en önemli sermayemiz.” dedi.

Erdil, Network Marketing alanında global bir pazar düşünülüyorsa dünyanın her yerinde bacasız ticareti yapma hakkına ve biçimine sahipsiniz diyerek, etik, ahlaklı bir modellemenin gücü ile tüm evrene mesajları vererek hareket edip, herkesin hayallerine giden yolculuğuna ışık olabileceğini söyledi.