Mevcut sosyal medya platformlarında görülen ihtiyaçların fark edilip giderilmesi adına Şubat 2020’de faaliyete geçen Mirket App, toplumun nabzını tutmayı amaçlıyor. Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın girişime ilişkin sorularını yanıtlayan Mirket App Kurucusu Berker Gürcihan, aynı zamanda startup olmak üzerine de Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Mirket App’in yerli bir sosyal medya olduğunu söyleyen Gürcihan,  “Sosyal medyada gözlemlediğimiz şu; herkesin kendi takipçileri ya da takip ettikleri ile nispeten bir fanus içerisinde yaşadığı bir atmosfer içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Mirket’in bu konuda daha kitlelere yayılan ve takipçilerden bağımsız, toplumun nabzını tutma konusunda yer alacağını düşünüyoruz.” dedi.

Sosyal medya pazarının büyük olduğunu ve rekabetin fazla olduğunu söyleyen Gürcihan, Mirket App olarak iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydetti.

“TÜRKİYE BİR GİRİŞİMİN TESTİ İÇİN AVANTAJLI BİR ÜLKE”

Bir girişimde önemli olan ‘farklı olmak’ diyen Gürcihan, gercekcilikten uzak olmak yerine farklılaşmanın gerektiğini ve Türkiye’de olmanın büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

Gürcihan, “Türkiye nüfus olarak çok büyük bir ülke bu da Türkiye'yi bir yazılımın ya da herhangi bir girişimin testi anlamında çok önemli bir pazar yapıyor. İkincisi Türkiye’de internet ve akıllı cihaz penetrasyonu inanılmaz yüksek durumda. Ayrıca Türk insanı gerçekten yetenekli, atmosferin dinamikliği dolayısıyla yazılım potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyorum. İleri de ciddi bir yazılım ihracatçısı konumunda yer alacağız. Dolayısıyla bu üçü bir araya geldiğinde Türkiye böyle bir uygulamayı denemek için oldukça elverişli bir yer.” dedi.

Gürcihan, Türkiye’de iyi bir büyüme getiren dijital girişimin dünyaya açılmaması için hiçbir sebep göremediğinin de altını çizdi.

“GENÇLER YAZILIMA TEŞVİK EDİLMELİ”

Bir girişimin farklı olması kadar doğru yatırıma da ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Gürcihan, Türkiye olarak fırsatları avantaja çevirebilmek adına özellikle gençleri yazılım alanına yönlendirerek doğru eğitimlerin verilmesi gerektiğini belirtti.

Gürcihan, “Gerçek projeler, devlet teşviki, sosyal sorumluluk projeleri gibi alanlara gençlerin yönlendirilerek iyi eğitim alması gerekiyor. Bugün artık bilgi çok açık, herkes her bilgiye kolayca ulaşabiliyor fakat burada kişiyi yalnız bırakmamak önemli. Uzmanlardan oluşan bir teşvik oluşturulduğunda öğrenme hızı daha katlanabilir. Dolayısıyla acil bir şekilde bu tarafta organize olunması gerektiğini düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.