Çetin Ünsalan’ın hazırlayıp sunduğu Reel Piyasalar programına konuşan Güzellik Salonu Sahipleri Murat Aksoy ve Ayşe Aksoy 50 bin TL KOSGEB desteği ile başladıkları ve bugüne geldikleri girişimcilik hikayesini ST Endüstri Radyoda anlattı.

“KOSGEB DESTEĞİ İLE KENDİ İŞİMİ KURDUM”

Ben işyerimde hiç patron olmadım diyerek söze başlayan Ayşe Aksoy, bir işte başarılı olmanın sırrının o işi benimseyerek, her şeyiyle kişinin kendisinin severek ilgilenmesinden geçtiğini belirtti. Aksoy, 2004 yılında sektöre başladığını ve KOSGEB hibesi ve eğitimlerini aldıktan sonra 2007 yılında kendi işyerlerini açtıklarını da ifade etti.

Aksoy,”Devletimizin desteği ile önce küçük bir dükkanda başladık. Daha sonra müşteri portföyümüzün artması ile birlikte işlerimizi büyüttük.” dedi.

“KOSGEB KURALLARINI YERİNE GETİRMEK GEREKİYOR”

KOSGEB’in girişimcilere hibe verdiğini öğrenen ve eşini bu yönde eğitim alması için teşvik eden Murat Aksoy ise şunları söyledi, “Eğitimi aldıktan sonra KOSGEB’in veri tabanına üye olduk ve bize bir uzman atadı. Uzman bizim doğru adımları atmamız için bizi yönlendirdi.” dedi.

Aksoy, KOSGEB’in kurallarını sorunsuz yerine getiren kişilerin bu destek ile başarılı olacağını da ifade etti.

EĞİTİMLER ÖNEMLİ

Her işte olduğu gibi sektörü iyi tanımanın ve işini iyi bilmenin önemli olduğuna vurgu yapan Aksoy, işyeri açma ve KOSGEB desteği almanın zor olmadığını ve işyeri kontratı, alınan ürünlerin faturalandırılması gibi işlemlerin eksiksiz yerine getirilmesi halinde hiçbir sorun çıkmayacağını da belirtti.

Aksoy ayrıca KOSGEB’de paranın nasıl değerlendirileceği, süreçte neler yapılması gerektiği konularında eğitimlerin verildiğini de sözlerine ekledi.