Bahar’la İş Dünyası programına konuk olan Lider Zihin Akademi, Psikolojik Performans Danışmanı Sema Özdemir, koçluk ve eğitmenlik üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Koçluk ve eğitmenlik için çok okumak ve sürekli kendini geliştirmek gerekiyor diyen Özdemir, ayrıca anlatılacak konuya hakim olmak ve karşıdaki kişiye doğru ve güncel bilgiler iletmenin önemli olduğunu belirtti.

Özdemir, “Temelde koçlukla başlamış sonrasında eğitmenlikle birlikte harmanlamış biri olarak, biz insanların arzu ettikleri yaşama geçebilmeleri için onlara rehberlik eden, kişiye buraya git şunu yap diyen bir tarafta değiliz. İşin güzel yanı aslında biz hedef ne ise o alanın değerlerini, sistemini açıklıyoruz. Orası insanlara cazip geliyorsa katılmalarını sağlıyoruz. İnsan kendi rızasıyla geldiğinde ve sonrasında kendindeki değişimi görüp kendini iyi hissediyor. İşte bu da benim öğretmenliğe olan tutkumu anlatıyor.” dedi.

YENİDEN DOĞMASINA NEDEN OLUYOR

İnsan en çok bilmediği şeyden korkar diyen Özdemir, “Kişinin bilmediği şey çok olursa insanın aslında yaşamda korkuları da çok olur. Doğal olarak engelleri de çok olur. Engeller ile birlikte yaşantısında yapmak istediği çoğu şeyi yapamaz sonra bir döngü içerisine girer. Kendi ile ilgili algısı bozulur. Ben zaten yapamıyorum der ama bir gün biri geri gelip ona herhangi bir konuda aslında böyle bir pencere var deyip harekete geçmesi kişinin bir anlamda yeniden doğmasına neden oluyor.” açıklamasında bulundu.

Her eğitimi veya tekniği uygulamanın zorunluluk olmadığını belirten Özdemir, kişilerin eğitimlerle birlikte farkındalıklarının arttığını ve rahatladıklarını belirterek eğitmenliğin en güzel tarafının ise karşıdaki kişinin her anlamda doyuma ulaştığını görmek olarak açıkladı.