Emine Eroğlu’nun hazırlayıp sunduğu Endüstri Harmanı programına konuşan Erda Bilimsel Araştırma Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Saner San, çalışmalarını ST Endüstri Radyoda anlattı.

Yurtdışı fuarlarına katılan çok sayıda üyeleri olduğunu ve ihracat pazarlarını hedeflediklerini belirten San, yurtdışında her geçen gün daha uzak mesafeleri ulaşıldığını ve bunun yanı sıra Avrupa'daki ihracat rakamlarının da gün geçtikçe artış eğiliminde olduğunu ifade etti.

“56 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”

San, firmalarının 1994 yılında kurulduğunu ve uzun yıllar sadece etiketleme makinaları üzerine çalışan tek firma olduklarını belirtirken, sektörün çok geniş olduğunu ancak firma olarak sadece kendinden yapışkanlı etiketleme makineleri kısmında olduklarını ifade etti. 

İlaç, kimya, gıda içecek gibi birçok sektöre hizmet ettiklerini dile getiren San, 1998’den sonra birçok kısmı yurt içinde imal ettiklerini ifade ederken şu anda 56 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.

“SATIŞ SONRASI HİZMET VERİYORUZ”

Sektörümüzdeki firmaların geleceğinin olabilmesi için mutlaka servis ve satış sonrası hizmetlere önem vermesi gerekiyor diyen San,”Biz bu işe şirket kuruluşu ile birlikte başlattık. Artan miktarda makineye hizmet verebilmek için hem satış kadromuzu hem de yedek parçası stoklarımızı orantılı olarak yükselttik.” dedi.

San, ürün sattıkları ülkelere de  hem montaj hemde satış sonrası servis hizmeti vermek zorunda olduklarını kaydetti.

“KİŞİYE VE ÜRÜNE ÖZEL ÇALIŞIYORUZ”

Konfeksiyon olarak adlandırabileceğimiz kısımdan uzak duruyoruz çünkü etiketleme makinaları tamamen bir terzi mantığı ile ürüne ve müşteriye özel makinalardır diyen San,  bu nedenle tüm makinelerin tasarımı ürün bazlı olarak yapıldığını ve seri imalatın mümkün olmadığını, tamamen kişiye ve ürüne özel olarak hedefli çalıştıklarını belirtti.

San,” Bir seri üretim mantığı mümkün değil. Bunu birçok firmada yavaş yavaş anlayıp buna göre çalışmalarını planlıyor.” dedi.