2 Kadın 1 Konuk programına konuşan Micro-Art Sanatçısı Hasan Kale, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

“HAYATIMDA SADECE RESİM VARDI”

Resme olan tutkusu 5 yaşında başlayan Kale, liseden mezun olana kadar sadece resimle ilgilendiğini ve hayatında başka hiçbir şeye yer vermediğini söylüyor. 

Mehmet Siyah Kalem’den fırçanın kıvraklığını, Levni’den renk ve ahengi, Nakkaş Osman’dan sultan portrelerinin inceliğini öğrendim diyen Kale, o yılları şöyle anlatıyor:

“Tüm bu farklı üstatların bana getirmiş olduğu bir şey oldu, yıllar içinde minyatür çalışmaları yaparken başka bir çizgiye geçerek  Hasan Kale çizgisi yarattım. Öğreticim olmadan, 1996 yılının ortalarında bir gece yine minyatür çalışması yaparken 1 milimetrede birbirine değmeyen 20-25 çizgi farkettim.  Ne kadar küçük olabilir sorusu kafama takıldı ve o soruya cevap bulmak istediğim için bugün geldiğim noktadayım.” dedi.

“BAŞKA BİR HAZZI VAR”

Sadece micro art alanında değil başka alanlarda da çalışmalar yaptığını söyleyen Kale, “Ben bu dünyaya geldim. Hepimiz farklı yetkilerle farklı görevlerle geliyoruz. Demek ki micro art sanatını icra etmek için gelenlerden biriyim o zaman bi Türk sanatçısı olarak bunu en iyi şekilde yapmalıyım.” açıklamasında bulundu.

Gördüğünüz şeyi bir teknolojik bir alet varsayarak çok küçülterek, bir toz şeker ya da pirinç tanesi büyüklüğüne kadar indirgeyip orada ifade etmenin başka bir hazzı var diyen Kale, sabrın da bu noktada önemli olduğunu ve sanatta hep zor yolları seçtiğini vurguladı.