Reel Piyasalar programına konuk olan Peakup CEO’su Ahmet Toprakçı, iyi işveren kavramı üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

İyi işveren olmak demek çalışanın gözünde iyi işveren olmak demektir diyen Toprakçı, günümüzde değişen beklentilere adapte olmanın bu anlamda önemli olduğunu belirtti.

“BELLİ BİR AMAÇ UĞRUNA EMEK SARF ETMEK İSTİYORLAR”

Sosyal haklar, maaş ve bunun gibi bir takım yan hakların firmaların için hala önemli olduğuna vurgu yapan Toprakçı, işyerlerindeki çalışan demografisine bakıldığında X kuşağının azaldığını, Y kuşağının yönetici pozisyonlarına çıktığını ve Z kuşağının ön plana çıktığını belirtti.

Toprakçı, “Z kuşağının önemli olan yanı şu, internetle büyüdüler ve istedikleri her bilgiye kolayca ulaşabiliyorlar. Tüm sektörlerdeki çalışanlar artık dünyanın farkında olarak çalışıyorlar. Dolayısıyla bu hakların ötesinde de farklı beklentileri var. Burada en önemli beklenti, belli bir amacın uğruna emeğini sarf etmek.” dedi.

Toprakçı, belli bir amacın uğruna emeğini doğru bir zeminde sarf etmek isteyen gençlerle bir araya gelindiğinde çok iyi birlikteliklerin oluştuğunu da vurguladı.

“BİREYSEL AMAÇ İLE ÖRTÜŞMELİ”

Firmaların da ulaşmak istediği belli hedeflerin olduğuna dikkat çeken Toprakçı, bu amacı çalışanların bireysel amaçları ile örtüştürmek gerektiğinin altını çizdi.

Toprakçı, “Pandemi döneminde insanlar artık birbirinden uzak. Belki bu amaca ulaşmak yüzyüzeyken daha kolaydı özellikle liderler için ancak durum şimdi daha farklı. Dijital platformlar aracılığıyla bunları yapmak tabi ki bir kültür değişimi gerektiriyor. Yeni jenerasyon bunlara hakim. Dolayısıyla biz adapte olması gereken kuşağız aslında. Aynı yaşamı dijital alanda sürdürmek burada önemli o yüzden bunu başaran şirketler daha ayrıcalıklı olacaktır.” dedi.

EN ÖNEMLİ KONU, İLETİŞİM

Toprakçı, uzaktan bu işi yönetmenin püf noktaları üzerine de şunları söyledi:

“Uzaktan bu işi yönetirken çeşitli platformlara ihtiyacınız var. Biz teknoloji çalışanları olarak nispeten daha şanslıyız. Evden çalışmaya geçerken biz şirketimizde çalışanlarımızın kullandığı masaları, sandalyeleri götürebileceklerini söyledik. Bu konuda da yardımcı olduk. İnternet ayrıca bu konuda çok önemli bir yer tutuyor. Buradaki hassas konuda iletişim. Bu iletişimin sürekliliği gerekiyor.” dedi.

Toprakçı, şirketin kültürünü de ekibe aktarabilmenin önemli olduğunu vurguladı.