Sağlıklı ve güvenli beslenme üzerine Sektör Analiz programında Gülşah Ekinci Beyaz’ın sorularını yanıtlayan Nar Mutfak Catring Genel Müdürü Nilgün Gülen, 2016 yılında faaliyete başladıklarını ve uzmanlık alanları birbirinden farklı 4 ortağın bir araya gelmesiyle şirketlerini kurduklarını belirtti.

“HERKES ANNESİNİN YEMEĞİNİ ARIYOR”

Çok farklı insanlara hizmet verdiklerini ve kültürel farklılıklarının yemeklerine de yansıdığını belirten Gülen, her tüketicinin annesinin yemeğini aradığını ve buna ulaşmada zor bir süreçte geçtiklerini kaydetti. Bu mutluluğu müşterilerinde yakaladıklarında işin keyif kısmının başladığını ifade eden Gülen, insanlarla da birebir ilgilenmek gerektiğinin de altını çizdi.

“TARIM BAKANLIĞI ONAYLI FİRMALARI TERCİH EDİYORUZ”

Kaliteli yemek yapmak istiyorsanız kaliteli hammadde almanız gerekiyor diyen Gülen, hammadde alımında önceliklerinin Tarım Bakanlığı onaylı firmalar olduğunu belirtti. Gülen,”Bizim kendi içimizde etiket kontrol, sevkiyat araçlarının kontrolü ve ürünlerin teslimat ısı derecelerinin kontrolü gibi ayrı kriterlerimiz de bulunuyor. Her gelen üründen hammadde numunesi de saklıyoruz. “ dedi.

Gülen ayrıca, periyodik olarak alınan yağ, et, tavuk gibi ürünleri de kendi akredite laboratuvarlarında analize gönderdiklerini ve kontrol altında tuttuklarını belirtti.

“MEVSİME UYGUN MENÜ HAZIRLIYORUZ”

Menülerini aylık olarak mevsimine uygun reçetelerle hazırladıklarını ifade eden Gülen, “Burada ana kriterimiz tüketicinin günlük kalori ihtiyacına göre seçimler yapmasını sağlamak. Örneğin; bir çocuk 1500 kalori harcayacak iken ağır işçi 3000-3500 kaloriye kadar çıkabiliyor. Tüketicilerimizi bu doğrultuda yönlendirdiğimizde onların hem beklentilerini hem de günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz.” dedi.

Gülen ayrıca menülerinin diyetisyen kontrolünden geçtiğini ve firmaların beklentilerine göre menülerini oluşturduklarını sözlerine ekledi.