Satış 4.0 Dünyası programında Koray İnan’ın sorularını yanıtlayan JLL Avrupa, Ortadoğu, Afrika İnsan Kaynakları Kapsayıcılık ve Çeşitlilik Direktörü Özge Korkmaz, uzaktan çalışma modelini Endüstri Radyo’da değerlendirdi.

Uzaktan çalışmayı internetin ve mobil cihazın olduğu her yerden çalışma modeli olarak tanımlayan Korkmaz, iş yeri kavramının değiştiğini ve artık çalışmanın mekandan bağımsız bir şekilde yürüdüğünü belirtti.

Korkmaz, “Bir araya gelerek çalışabileceğimiz her yer artık bizim iş yerimiz olacak. Bu dijital de olabilir veya yüz yüze de olabilir. Son dönemlerde önemli olan bizim çalışma kapasitemizi kullanabilmemiz oldu.” dedi.

“BU ÇALIŞMA MODELİNE İNSANLARIN İHTİYACI VARDI”

Uzaktan çalışma modeline uzun zamandır insanların ihtiyaçları vardı diyen Korkmaz, kişilerin bu sürece adapte olmasında pandeminin etkilerinin büyük olduğunu kaydetti.

Zaman kavramının değiştiğine de dikkat çeken Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz 5 farklı jenerasyonla birlikte çalışıyoruz. Artık ben, sabah kalkıp işe gideyim, bilgisayarın başına geçeyim ve bütün hayatımı iş için harcayayım dünyası geride kaldı. Büyük illerde yaşayan, trafik, zaman sıkıntısı çeken herkes zaman zaman sosyal hayatından ya da ailesinden iş için feragat etmek zorunda kalıyordu. Her şeyden önce özel hayata ayrılan zaman arttı. İstenilen yerden istediğin şehirden çalışabilme avantajı başladı. Yolda kaybettiğimiz zamanlarda kurtulmuş olduk.” dedi.

Korkmaz, pandemi döneminin karma bir çalışma modeline geçişin ilk aşaması olduğunu söyleyerek bundan sonra daha fonksiyonel ofislerin görüleceğini vurguladı.

“DAHA ESNEK VE İNSAN ODAKLI ŞİRKETLER TERCİH EDİLECEK”

Ofislerin daha çok öğrenme, sosyalleşme, sabit masaların olmadığı ve bağlanma alanlarının olacağını söyleyen Korkmaz, ayrıca daha sağlık odaklı toplanma alanlarının olacağını belirtti.

Korkmaz, “Gün içerisinde insanların gelip uğradığı ve istediği yere oturup oradan işlerini yürüttüğü yepyeni bir ofis modeli göreceğiz. Finansal açıdan ciddi bir belirsizlik var. Ekonomik kriz, iş kaybetme gibi durumlarda var. Uzun vadede daha fazla maaş, daha fazla ünvan veren firmalar değil, daha esnek, insan odaklı, çalışan deneyimi yaşatan, çalışanına beklentisini verebilen şirketler yeni yetenekleri bu şekilde kendilerine çekebilecekler.” ifadelerini kullandı.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.