Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan Daygas Isı Sistemleri Firma Sahibi Mehmet Koç, açık alan ısıtıcı pazarı üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu. 

“PANDEMİ İLE BİRLİKTE ENDÜSTRİYEL ALANLARDA KULLANILIYOR”

Açık alan ısıtıcı pazarının sigara içme yasağı ile birlikte ilk etapta cafe ve restoranların açık alanlarında başladığını belirten Koç, daha sonra ürünlerin endüstride de kendine uygulama alanı bulduğunu ifade etti.

Koç, pandemi ile beraber cafeler ve restaurantlar kapandığı için daha çok fabrikalar, spor salonları ve stadyumların bu ısıtıcıları kullanmaya başladığını söyledi.

“GAZI YERİNDE YAKARAK TRANSFER EDİYORUZ”

Koç, “Normal şartlarda konvansiyon ısıtma sistemleri kullanıldıyordu yani bir ısının kazanda, kombide ısınmasıyla ısınıyorduk. Bu da kayıplara yol açıyordu. Bizim kullandığımız sistemlerde ise doğrudan ısıyı merkezinde üretiyoruz. Yani gazı yerinde yakarak transfer ediyoruz. Daha az yakıtla daha az ısı elde ediyoruz.” dedi.

“%40’LARA VARAN ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR”

Geçmişte daha önceki ısıtma sistemlerinde yüksek tavanlı alanlarda sadece üflemeli ısıtıcılar kullanılıyordu diyen Koç, radyant ısıtıcılar ile birlikte özellikle daha lokal ısınmalar yaptıklarını kaydetti. 

Koç, büyük bir endüstriyel tesisin tamamını ısıtmaktan ise lokal ısınmalarla insanların çalıştıkları bölgelerin ısınmasını sağlıyoruz. Daha alçak tavanlı ve komple ısınması gereken tesislerde de ısıyı taşımadan doğrudan ortama aktararak üflemeli cihazlarla daha homojen ve sağlıklı bir yapı kullanıyoruz. Üstelik %40'lara varan enerji tasarrufu sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.