Recep Çelebi’nin hazırlayıp sunduğu Uçuş Rotası programına konuk olan  Singapur Havayolları Pazarlama Müdürü Derya Pekruh Gerçeker pandemi döneminde sivil havacılık sektörünü değerlendirdi.

Yaklaşık 6 kıtada toplam 167 noktaya uçuş gerçekleştiren ve birçok kez uluslararası kuruluşlar tarafından dünyanın en iyi havayolu, dünyanın en iyi kabin hizmeti gibi ödüllere layık görülen Singapur Havayolları şirketini anlatan Gerçeker, “Dünyanın en çok ödül almış havayolu şirketi unvanına da sahibiz. Türkiye'de ise 33 yıl önce ilk kez 29 Ekim 1987’de seferlerimize başladık. “dedi.

“ORTAK BAYRAK UÇUŞU GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Türkiye’den Singapur’a uçuşlarının olduğunu ve oradan tüm Asya’ya yolcuların uçabildiğini belirten Gerçeker, pandemi öncesinde kışın haftada 4-5 sefer, yazın ise 5-7 sefer yaptıklarını ifade etti.
Türk Havayolları ile ortak bayrak uçuşlarını da gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gerçeker, İstanbul Singapur seferleri için bilet satabildiklerini de belirtti.

“YOLCU TAŞIMAYA BAŞLANDI”

Pandemi döneminde Mart ayında hem Türkiye’de hem Singapur’da kapıların kapatılmasından dolayı uçuşların gerçekleşmediğini dile getiren Gerçeker,  yolcu uçakları ile kargo seferleri yapmaya başladıklarını ve Ağustos ayı itibariyle de yolcularını taşımaya başladıklarını ifade etti.