Şirketler Arası Pazarlama programında Endüstri Radyo dinleyicilerinden gelen soruları yanıtlayan Endüstri Medya Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akbayrak, “Youtube kanalımız için şirket içinden röportajlar serisi hazırladık. Bu konuda nasıl bir yol izleyebiliriz?” sorusu üzerine değerlendirmede bulundu.

KISA VE NET BİLGİLER İÇERMELİ

Uzun versiyonlar halinde videoların yayınlanmasının uygun olmayacağını söyleyen Akbayrak, izleyicilerin özellikle de iş ile ilgili bilgilerde artık olabildiğinde kısa ve hap bir bilgi şeklinde olanları tercih ettiğini belirtti.

Akbayrak, “Röportajları çeşitlendirmenizi öneririm. Video isimleri ve soru kalıpları burada öne çıkıyor. İzleyiciyi yanıltmayacak şekilde olması gerekiyor. Özellikle video ismi ve tanıtımı ile içeriğinin aynı olmadığı videoları izleyici pek sevmiyor. Buna dikkat etmekte yarar var. “ dedi.

Doğru isim, doğru içerik ve olabildiğince kısa videoların dikkat çektiğini belirten Akbayrak, soru cevap ve biraz da eğlence barındıran içeriklerin daha fazla trafik alacağını söyledi.

Akbayrak, uzun ve eğitim içerikli videolar yapılacaksa da toplanan taleple bunu tercih edecek olan bir kitleyi önceden oluşturmakta fayda olduğunu belirtti.