Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan Polinet Firma Sahibi Bahadır Atila, yapı sektörü üzerine değerlendirmede bulundu.

Yapı sektörü birden fazla iş kollarının bütünüdür yani bir yapının inşaat halinde başlayıp anahtar teslim haline getirilmesi gereken duruma kadar geçen uzun bir süreçtir diyen Atila, yapı sektörünün tek bir amacının olmadığını ve kullanım amacına göre yapıldığını söyledi.

“BİNLERCE İŞ KOLU BARINDIRIYOR”

Yapı sektörünün kırılgan ve ekonomiye bağlı bir sektör olduğunu belirten Atila, “Aynı zamanda çok lokomotif bir sektör. Binlerce iş kolu barındırıyor. İstihdam açısından yüksek bir açısı var.” dedi.

Atila, pandemi sürecinde sektörün olumsuz etkilendiğini ve daralma yaşandığını söyleyerek dünyada yapı sektörü harcamalarının 10 trilyon dolar, Türkiye’de ise 500 milyar TL olduğunu belirtti ve pandemi sürecinin sadece Türkiye’yi değil dünyayı da derinden etkilediğini vurguladı.

“GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİNE SAHİP”

Yapı sektöründe büyük binaların iç mekanları, kabuğu, çatısı ve cephesi var diyen Atila, o binanın çatı ve cephesinin çeşitli inşaat malzemeleri ile kaplanması gerektiğini belirterek eski tarihlerden gelen taş, kerpiç ve ağaç malzemelerinin günümüzde yerini endüstriyel ürünlere, metal, ahşap, plastik gibi çeşitli kaplama malzemelerine bıraktığının altını çizdi.

Atila,” Geleneksel çatılar kullanılan kiremit ve metal malzemeler çeşitli formlarda kullanılıyor. Bunun dışında çinko, çelik levhalar ve sandviç paneller ve çimento esaslı malzemeler kullanılıyor.” dedi.

Atila, yapı sektörünün geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu da açıkladı.

“ÖZEL ÜRETİM YAPILIYOR”

Projelerin ihtiyaçlarına göre özel ölçülerde ekstrüzyon hattı denilen bir üretim bandında ürün çıkardıklarını söyleyen Atila, gelen bir projede teslim sürelerinin yaklaşık 2 hafta olduğunu belirtti. Atila, “İhracatta ürünün gittiği ülkeye göre bu süre uzayabilir. Uluslararası projelere de danışmanlık yapıyoruz ve ürün veriyoruz.” dedi.

Atila, ürünler montaj kolaylığı sağladığı için yerinde uygulamanın da çok hızlı olduğunu sözlerine ekledi.