2 Kadın 1 Konuk programına konuşan Istanbul Concept Gallery Direktörü, Küratör ve Tasarım Yöneticisi, 360 Dereceden Aşk Festivali Yaratıcısı Işık Gençoğlu, festival projesini Endüstri Radyo’da anlattı.

HALK İLE BULUŞTURMAK BİRİNCİ HEDEF

Festivalin konusunu insandan doğaya ve teknolojiye uzanan 360 derece aşk olarak açıklayan Gençoğlu, 2009 yılında festivali yapmaya başladıklarını söyledi.

İstanbul Concept olarak sanat tarihinin amacında olduğu gibi günün tarihini güçlülerle bir halklar yazabilsin şeklinde ideallerinin olduğunu belirten Gençoğlu, sanatçıların kendi bakış açılarıyla yazdıklarını eserlerini halkla buluşturmak ve onların görünür olmasını sağlamanın birinci hedefleri olduğunu ifade etti.

PAZARLAMA TRENDİ OLARAK GÖRÜLMEMELİ

14 Şubat’ın merkeze alındığı ve pazarlama trendlerinin bir parçasıymış gibi aşkın gösterildiği durumlardan rahatsız oldukları için böyle bir projeye başladıklarını söyleyen Gençoğlu, ilk önce kalp sembolünü ortadan kaldırdıklarını ve Anadolu kültürüne ait bir sembol kullandıklarını belirtti.

Gençoğlu, “Bizim festivalimizde cinsiyet yoktur. Yaşam boyu öğrenmek var ve mistik bir durum da yer alıyor. Yaşama ve nefese duyulan aşkı ele alıyoruz. Ete kemiğe bürünmüş doğanın her bir parçasını bir aşk olarak görüyoruz. Aşka hizmet eder ve bunun etrafında toplananlar diyebiliriz.” dedi.

Gençoğlu, özellikle İstanbul’un kültürel değerlerini halkla buluşturmak için çabaladıklarını ve ilerleyen dönemlerde kitap ve kütüphane çalışmalarıyla faaliyetlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.