Pompa ve pompa sistemleri üreticisi olan Wilo, farklı projelere yönelik çözüm geliştiriyor. 2020 yılında çözüm odaklı bir teknoloji şirketine geçiş yapmayı planladıkları söyleyen Wilo Türkiye Endüstri Satış Müdürü Yusuf Öztürk, ağırlıklı olarak dijitalleşmeye odaklandıklarını belirtiyor. 

YENİ ENDÜSTRİ EVRESİNİ POMPA SİSTEMLERİ SEKTÖRÜNÜ YAKINDAN ETKİLİYOR 

Bilişim teknolojilerinin ve mobil iletişimin gelişimiyle birlikte günlük hayatımızda ve çalıştığımız sektörlerde yeni bir çağın başladığını söyleyebiliriz. Endüstri 4.0'dan Endüstri 5.0 ekonomisine giden ve yeni teknolojilerin şekillendirdiği bu yeni endüstri evresi şüphesiz pompa sistemleri sektörünü de yakından etkiliyor. Dünya nüfusunun yoğunlaştığı şehirler artık akıllı şehirlere dönüşüyor. Pompa sektörünün öncü markası olarak biz de insanlar, ürünler ve çözümler arasında ağ bağlantıları oluşturarak akıllı çözümleri hayata geçirmek için dijitalleşmeden etkin şekilde yararlanıyor, dijitalleşen şehir yaşantısını sürdürülebilir kılmak ve hayatı kolaylaştırmak için çalışıyoruz. 2020 yılını “çözüm odaklı bir teknoloji şirketine geçiş” olarak planlayan Wilo, pompa teknolojileri alanında çağın ihtiyaçlarını karşılamak için gereken sorumluluğu üstlenerek yatırımlarında da ağırlıklı olarak dijitalleşmeye odaklanıyor. Bunun en belirgin örnekleri arasında ise Endüstri 4.0’ın çıkış noktası olan Almanya’nın Dortmund şehrindeki merkezini ‘Akıllı Fabrika’ kimliği ile yeniden şekillendirmesi yer alıyor. Sektörümüze dijitalleşme ve yeni nesil teknolojiler açısından öncülük yapacak olan bu akıllı fabrika, 300 milyon Euro’luk bir yatırımla ileri teknoloji robotik sistemlerin kullanıldığı dijital bir üretim tesisi olarak hayata geçiriliyor. Bu yıl içerisinde faaliyete başlaması planlanan Dortmund fabrikamız Wilo tarihindeki en büyük yatırım olarak da dikkat çekiyor. Bize ayrı bir güç katacak fabrikamız sayesinde geleceğin ekonomisine kendimizi bugünden hazırlıyoruz. Bu akıllı fabrikayla beraber hem çözüm önerilerimizde hem de hizmet kalitemizde farklı bir yolculuk bizi bekliyor.

İŞ YAPIŞ ŞEKLİMİZİ SÜRECE ADAPTE ETTİK 

Aslında Wilo olarak dijitalleşmenin son yıllarda iş yapış süreçlerimizden ürünlerimize, tedarik sürecimizden çözüm önerilerimize kadar her bölümümüze iyice yerleşmiş durumda olduğunu söyleyebiliriz.  Bu bağlamda dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi ile birlikte Wilo Türkiye olarak iş yapış şekillerimizi hızla bu sürece adapte ettik. Bu dönemde iş ortaklarımız ve müşterilerimizle sürekli iletişim halinde kalmak ve servis hizmetlerimize sorunsuz bir şekilde devam edebilmek adına yakın zamanda geniş bir içerikle hayata geçirdiğimiz projelerimizi daha da geliştirip zenginleştirerek çok daha etkin olarak kullanmaya başladık. Bu projelerimizden biri sosyal platform uygulamamız olan Wilo Social. Bu uygulamamızla kullanıcılara anlık bildirimlerle Wilo ve sektör hakkında güncel haberlere ulaşma, yeni ürün, referanslar ve eğitimlerden haberdar olma, canlı destek özelliği ile ihtiyaç duyulan her anda yardım alabilme gibi olanaklar sunuyoruz. Bununla birlikte her yıl belirli aralıklarla düzenlediğimiz eğitimlerimizi de “eAcademy” ismiyle dijital platformumuza uyarladık. Kullanıcılar, Wilo Social uygulamamızda bulunan eAcademy bölümünden ihtiyaç duydukları eğitime kaydolabiliyor ve bulundukları ortamdan kolaylıkla seçilen eğitime katılabiliyorlar. Bu süreçte hayata geçirdiğimiz bir diğer projemiz ise Wilo-Live Assistant. Servis hizmetlerimizdeki mobil ve dijital çözümümüz olan bu projemiz sayesinde kullanıcılara, pompa ve pompa sistemleri hakkında tüm soru ve sorunları için bulundukları noktadan canlı ve gerçek zamanlı video görüşmesi ile destek sağlıyoruz. Son olarak pandemi nedeniyle iptal edilen IFAT 2020 Fuarı için tasarlanmış olan standımızı sanal hale getirerek dijitale taşıdık. “Daha iyi bir iklim için yeşil çözümler” konseptiyle hayata geçirdiğimiz ve sektörümüzde bir ilk olma özelliğine sahip sanal fuar standımızda sürdürülebilir bir dünya için geliştirdiğimiz yeşil çözümleri kullanıcılarımızla buluşturuyoruz. 

ÜRÜNLERİMİZİ DİJİTALLEŞME VİZYONUMUZLA GELİŞTİRİYORUZ 

Ürünlerimizin gelişimini de bu dijitalleşme vizyonumuz çerçevesinde gerçekleştiriyor ve pazarın ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunarak sektörümüze teknoloji konusunda öncülük ediyoruz. Bunun önemli bir örneği olan ürünlerimiz arasında dünyanın ilk akıllı pompası olma özelliği taşıyan ödüllü ürünümüz Wilo-Stratos MAXO öne çıkıyor. Sezgisel özellikleriyle ömür boyu öğrenebilen bu akıllı ürünümüz, sadece pompa verimliliğini değil sistem verimliliğini de maksimum seviyelere ulaştırıyor. Stratos MAXO, bağlı bulunduğu sistemi her 24 saatte bir analiz ediyor ve veri girişine gerek kalmadan en verimli çalışma noktasını kendi belirleyerek ona uygun çalışmaya devam ediyor. Bir başka ürünümüz olan Nexos yapay zeka teknolojisine sahip Wilo-Rexa SOLID-Q ise yüksek işletim güvenilirliği, düşük bakım ihtiyacı, enerji tasarrufu, ihtiyaca göre dizayn edilebilme ve sahip olduğu yazılım sayesinde tıkanmaya sebep olan maddeleri tespit ederek kendi kendini temizleme gibi yeni nesil özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, akıllı ara yüzü sayesinde mobil cihazlarla da etkileşime geçebiliyor. Böylece istenilen her an sisteme ulaşmak mümkün hale gelirken zamandan tasarruf edilmesi noktasında da avantaj sağlanıyor.