3. Proses Otomasyonu Zirvesi ve Sergisi’nin üçüncü gününde de, ST Endüstri Radyo canlı yayınlarına devam ederek sektörün önde gelen isimlerini ağırladı. 

ST Endüstri Radyo, Esit Elektronik Sistemleri Pazarlama Müdürü Çağrı Hekimoğlu’nu misafir etti. Dr. Turan Şişman’ın moderatörlüğündeki yayında, Hekimoğlu, inovasyon ve Ar-Ge ilişkisini ve bu yapının, kurumu markalaşmaya götürmesini anlattı.

İnovatif ürünleri öncelemeyen ve teknolojiden uzak duran firmaların, piyasadan da uzak kalacağı tespitini yapan Hekimoğlu, inovasyonsuz Ar-Ge’nin taklidi geçemeyeceğini söyledi. Üretimle Ar-Ge’nin iç içe çalışmasının gerekliliğini vurgulayan Hekimoğlu, KOBİ işe nereden başlamalı sorusunu şöyle yanıtladı: “Sınırsız bir dünyadan söz ediyoruz. Önce ihtisas alanının belirlenip, o alana odaklanılması lazım. Hedefe kilitlendikten sonra başarı kaçınılmazdır.” 

Devletin Ar-Ge Teşvik Mekanizmaları
Sırf Teşvik almak için yapay kurulan Ar-Ge’nin zaman kaybı olduğunu belirten Hekimoğlu, Ar-Ge kültürü oturmuş kurumlarda, farkındalığın arttığını ve gelişmenin geldiğini söyledi. 
Dünya markası olabilen çok az Türk şirketi olduğuna işaret eden Hekimoğlu, buna karşın Avrupa’nın en küçük ülkelerinin bile büyük markaları olduğuna dikkat çekti. Hekimoğlu, markalaşmanın kurumun karlılığını arttırıp, geliştirirken, ülke ekonomisine de katma değeri yüksek değer ve tanınırlık kazandırdığını sözlerine ekledi.